A hagyományos panna cottától eltérően ez a változat nem tej és tejszín elegyéből készül, hanem kókusztejből. Így azok is fogyaszthatják, akiknek valamilyen érzékenység miatt a tejtermékektől tartózkodniuk kell. De nem csak nekik szól ez a recept: ez a verzió ugyanis intenzíven kókuszos ízével bármilyen kókuszrajongónak ízleni fog!
A tetejére mehet bármilyen szezonális gyümölcs (bogyósok, sárgabarack, őszibarack), akár lekvár formájában is, de igazi hedonisták sóskaramell-szósszal is kipróbálhatják!
Hozzávalók 4 adaghoz:
5 dl kókusztej
50 g cukor
fél rúd vanília
5 lap zselatin
A tetejére 4 nagy evőkanálnyi lekvár (mi most sárgabarackot használtunk)
1. A kókusztejet a cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival és a héjával forrásig melegítjük. Közben a zselatinlapokat jéghideg vízbe áztatjuk.
2. Kicsavarjuk a zselatinlapokat, és feloldjuk a forró kókusztejben. Kidobjuk a vaníliarudat a kókusztejből.
3. A kókusztejet négy kisebb pohárba öntjük, és egy éjszakára (vagy néhány órára) hűtőbe tesszük.
4. A lekvárt langyosra melegítjük (így lehet szép egyenletes rétegben eloszlatni), és rákanalazzuk a kókusztejes panna cottára.