Mindkét elnökjelölt kampányát tolja az American Apparel

A szoftpornós hirdetéseiről ismert American Apparel a múlt hónapban trollkodta szét minden idők egyik legmegosztóbb amerikai elnökjelöltjének, Donald Trumpnak a választási szlogenjét és a kétségkívül hangzatos “Make America Great Again” (Tegyük újra nagyszerűvé Amerikát) feliratot “Make America Gay Again-re” (Tegyük újra meleggé Amerikát) cserélték az emberi jogok mellett híresen kiálló márkánál, ahol a Legalize gay! névre keresztelt kollekció bevételének 30 százalékát a Human Rights Campaign LMBT csoportjának ajánlották fel.

Többek között ennek tudatában volt meglepő a WWD.com felfedézése, miszerint a provokációban erős márka új, Trump “2016” Make America “Great Again” feliratos pólójával talán mégis támogatja a republikánus elnök clevelandi kampányát. A szöveg egyfajta válasz is lehet a “Made in China” címkével ellátott termékre, amikkel jó ideig Trump tervezőnek állt lánya, Ivanka is ellátta ruhadarabjait, de apja migránsellenes kampányának hatására idén áprilisban visszahívta a márka Kínában készült termékeit.

Tehát van némi ellentmondás abban, hogy az a vállalkozás, mely korábban kigúnyolta Trumpot, most neki dolgozik. A New York Times szerint a márkának 2009 szeptemberében 1800 olyan alkalmazottat kellett elküldenie Los Angeles-i gyárából, akik nem tudták hivatalosan bizonyítani az állampolgárságukat. Az American Apparel oldalán egyébként továbbra megtalálható a bevándorlókat támogató “Legalize LA” oldal, melynek mondanivalója szöges ellentétben áll Trump jövőbeni terveivel.

img 20160724 150920771
Facebook

“Az American Apparel kiáll a társadalmi integráció mellett, ahogy ezt a bevándorlási reformról, a diszkriminációról, a házasságról, valamint a nemek közti egyenlőségről szóló kampányainkban is hangsúlyoztuk. Mivel hiszünk a szabad kereskedelemben, ezért az általunk forgalmazott amerikai gyártmányú pólók – melyek az ország több ezer szitanyomója közül bármelyikben készülhettek – lehetővé teszik, hogy bárkinek eladhassuk őket. Nem tudjuk felügyelni a nagykereskedők üzleteit, ezért kihangsúlyoznánk, hogy a márka alapvető értékei nem mindig egyeznek meg a termékre nyomott üzenetekkel” – áll a márka nyilatkozatában.

A WWD.com azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a demokrata jelölt, Hillary Clinton feliratos kampánypólóit is az American Apparel nyomta a napokban.

A “Behind Every Great Woman Is Herself”, a “Women's Right are Human Rights”, az “I Twerk for Democracy” vagy a bolondosabb “Yo Hillary” feliratot kapott darabokkal egyértelműen a női szavazókat szeretné megnyerni a 68 éves elnökjelölt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra