Mostantól sajátmárkás vega kaját is vehet

Végre Magyarországon is lehet kapni vega ételeket, és nem csak úgy, hogy az ember elmegy egy vegetáriánus (vagy vegán) étterembe, hanem úgy, hogy leugrik értük a boltba. Az történt ugyanis, hogy az Ausztriában már évek óta kapható SPAR veggie by NENI-vonal egy kis választékát ezentúl az itthoni SPAR-okban is be lehet szerezni. A kínálatban lesz: labane (chiamagos joghurtszósz), natúr hummusz, curry-s és mangós hummusz, paradicsomos-bazsalikomos krémsajtkészítmény, muhammara (diós paprikamártás), baba ganusch (szezámmagos padlizsánkrém), aufstrich tofu-curry (tofus-curry-s krémsajtkészítmény), falafel. Az ételek kis műanyag dobozos kiszerelésben kaphatók és nem is drágák, 5-600 forintból kijön egy adag.

A SPAR veggie by NENI alapítója az izraeli Haya Molcho és a "NENI" név még véletlenül sem néni, hanem gyermekei kezdőbetűjéből álló mozaikszó. Molcho még gyerek volt, amikor a családjával Németországba költözött, majd felnőttként férjével Ausztria felé vették az irányt, ahol le is telepedtek. Először csak Bécsben és Alsó-Ausztriában tűntek fel az általa kitalált ételek, később az osztrák SPAR bolthálózattal lépett együttműködésre, így ma már 42 országban vannak jelen a családi vállalkozás termékei.

Az termékek elsősorban keleti fűszerezésű húsmentes ételek: Molcho imádja a marokkói ízeket, sokszor jár Marrákesben, hogy inspirációt gyűjtsön – tudtuk meg. A távol- és közel-keleti ízei ugyanúgy fellelhetők a választékban, mint az egzotikus ízvilág. Egyelőre a hazai INTERSPAR-okban és 49 kijelölt SPAR szupermarketben találkozhat az egészséges sajátmárkás termékekkel, melyek árai 499-599 forint között mozognak. A Díványtól ketten kóstoltuk végig az itthon kapható felhozatalt és igaz, hogy irtó éhesen estünk be a sajtóeseményre, de nagyon bírtuk a kajákat: részletesebben is be fogunk majd számolni róluk, egy szerkesztőségi teszt keretében. Addig is, nézze meg a galériában, miket vásárolhat vegetáriánusként a SPAR-ban!

Oszd meg másokkal is!
Mustra