A bolti késztermékek helyett mutattunk már egy csokor szendvicskrémet, és készítettünk házilag májkrémet is. Most pedig következzen a jó kis zsírban sült csirkemáj, ami mellé kötelező a finom kenyér, a paprika és a hagyma.
![csirkemáj 2](http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1121/11216/112165/11216517_6f9f3d822a4f435c362c873536089d4f_wm.jpg)
Katuci
Ez a verzió nagyjából 35 perc alatt készül a tűzhelyen. A családnak napokig elég, de bulikajának sem rossz.
Hozzávalók:
1 kg csirkemáj, szív nélkül
50 dkg liba- vagy kacsazsír
3 gerezd fokhagyma
kb. 2 teáskanál só
- A májat megmossuk, megtisztítjuk (a közepéből az eres részt kivágjuk), és egy szűrőbe tesszük, hogy le tudjon csepegni a víz.
- A zsírt egy nagy lábasban felforrósítjuk, óvatosan beleengedjük a lecsepegtetett májat, és 3-4 percig, fedő alatt, nagy lángon sütjük.
- Levesszük a fedőt, és egy szűrőkanállal megfordítjuk a májakat. További 4-5 percig sütjük fedő nélkül.
- Lehúzzuk a lábast a lángról, szűrőkanállal kiszedjük a májat abba az edénybe, amiben tálalni fogjuk.
- A zsírba préseljük a fokhagymagerezdeket, visszatesszük a lángra. Állandó keverés mellett addig sütjük a zsírt (10-15 perc), amíg a májból kisült nedvesség elpárolog belőle, és csak a tiszta zsír marad vissza. Hozzáadunk kb. 2 teáskanál sót, elkeverjük, és a kiszedett májra szűrjük. Hűtőbe tesszük, pirospaprikával megszórva tálaljuk. (Csak akkor fedjük le a tálaló edényt, ha már teljesen kihűlt a zsíros máj.)
![csirkemáj 1](http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1121/11216/112165/11216521_d04e3bcb08943e9879fa861b0bf59b67_wm.jpg)
Katuci