15 perces leves, szinte semmi alapanyagból. Ízlés szerint variálható, hiszen készíthetjük tejszínnel, de akár kókusztejjel is. A petrezselyem korianderre cserélhető. Curryvel is ízesíthetjük, de akár pirított bacon is kerülhet bele. Aki a csípőset szereti, tegyen bele chilit jócskán.
Ha hétvégéről marad egy kis leves, akkor használjuk hozzá a levét. Ha nincs, akkor simán vízzel vagy jó minőségű, ízfokozómentes leveskockából készült alappal is felönthető.
Hozzávalók:
35 dkg kukoricakonzerv (leszűrve mérve)
1 fej hagyma vagy egy csokor újhagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dl zöldségalaplé
1 dl zsíros tejszín
1 evőkanál olaj
ízlés szerint: chili koriander petrezselyem
- A hagymát és a fokhagymát (ha használunk chilit, azt is) felaprítjuk, kevés olajon megpároljuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a leszűrt, leöblített kukoricát. Öt percig főzzük.
- Folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a tejszínt, picit még megsózzuk. Felforraljuk, majd levesszük a lángról.
- Óvatosan simára turmixoljuk, ha szükséges, még leszűrjük és átpasszírozzuk.
- Friss zöldfűszerrel és tetszőleges feltéttel (pirított kenyér, bacon, sajt…) tálaljuk.