Amíg melegszik a sütő, előkészítjük a zöldségeket, minden mehet a tepsibe, ennyi csupán a dolgunk. Kényelmes ebédet/vacsorát rittyentünk pár perc alatt, főleg ha nincs kedvünk külön szöszölni a hússal.
Ha szereti, tehet bele akár szalonnadarabokat, de cukkinit, répát, gombát is akár.
Hozzávalók:
30 dkg mini sütnivaló kolbász (bármilyen lehet, én nürnbergit használtam)
30 dkg koktélparadicsom
30 dkg lilahagyma
30 dkg paprika
30 dkg burgonya
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál balzsamecet
só, bors
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Ameddig melegszik, megtisztítjuk és feldaraboljuk a zöldségeket.
- A zöldségeket egy nagy tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal és a balzsamecettel, alaposan sózzuk-borsozzuk, és jól összeforgatjuk. Elhelyezzük a kolbászokat a tetején, és betoljuk a sütőbe.
- 15 perc után átforgatjuk, hogy minden oldala átsüljön a kolbásznak. További 20 percig sütjük, és már tálalhatjuk is.