A szatén estélyi az új csipkeruha

A vörös szőnyeges eseményeken felvonultatott ruhakölteményeket elnézve szinte biztosak vagyunk abban, hogy a díjátadószezon egyik legnépszerűbb ruhadarabja az alakot könyörtelenül kiemelő csillogó szatén- és selyemruha, ami az évek óta divatban tartott, csipkével kombinált lábvillantós estélyiket váltja a sorban. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen kreációkban jelentek meg a hírességek a Grammy gálától a BAFTA-díjátadóin keresztül Cannes-ig!

A hollywoodi színésznők által mindig is talonban tartott anyagot Kate Moss lehelte vissza a köztudatba a kilencvenes évek elején, majd egy időre eltűnt a vörös szőnyegről. 2008-ban a Twin Peaksből ismert Lara Flynn Boyle lejtett végig fekete szaténruhában egy kaliforniai rendezvényen, amit akkor fehér zakóval kombinált. Az elmúlt egy évben azonban jócskán megszaporodott a szaténruhák száma a premiereken és díjátadókon, Rosie Huntington Whiteley például első parfümjének bemutatóján jelent meg egy mélyen dekoltált csipkével díszített darabban a londoni Cafe Royalban, de az Elle Style Awardsra is egy ilyen anyagból készült Anthony Vacarello ruhában érkezett, a falatnyi ruhát pedig Jimmy Choo szandállal, Anita Ko fülbevalóval és Chistian Louboutin borítéktáskával dobta fel.

Beyoncé húga, Solange Knowles egy Calvin Klein által tervezett ezüst ruhában érkezett a tavalyi CFDA Fashion Awardsra, Jennifer Lawrence pedig egy metálezüst testhez simuló Galvan ruhában jelent meg a Met Gála afterpartyján, amit Rihanna rendezett a hírességeknek. A popsztár buliján sütötte el a szaténruha bogyószínű változatát a 18 éves énekesnő, Lorde is. Miley Cyrus púderrózsaszín szőrmekabáttal kombinálta szuperrövid egyrészesét az 56. Grammy-gála előestéjén Los Angelesben, de Cyrushoz hasonlóan Rihanna is halvány rózsaszín kabáttal vette fel a szűk estélyit a Fendi butik megnyitóján New Yorkban.

A 32 éves Anne Hathaway az év egyik legnagyobb divateseményén, a MET gálán jelent meg egy a csuklyás Ralph Lauren estélyiben, Amber Heard pedig a The Row 2015-ös elő-őszi kollekciójának egyik rozsdaárnyalatú darabját viselte egy New York-i rendezvényen. A feszes darabot a Tiffany & Co. gyémántokkal kirakott smaragd nyakékével, Stella McCartney táskájával és Jimmy Choo "Lottie" néven futó szandáljával kombinálta. Cannes-ban rengetegen döntöttek a csillogó anyag mellett, vegyes sikerrel. Nézze meg a galériában, hogy hogyan rittyentették ki magukat a sztárok az elmúlt időszakban!

Oszd meg másokkal is!
Mustra