Bounty fagylalt
A nagy kedvencet, a Bounty csokit már elkészítettük házilag, aztán volt már ugyanebben az ízvilágban emeletes brownie, és persze nem maradhatott ki az örök kedvenc kókuszkocka sem. Most pedig a nyárra való tekintettel itt a fagyi-változat is! Az alap egy krémes kókuszfagyi, amelybe ropogós étcsokidarabok kerülnek. Minden kókuszrajongónak kötelező kipróbálni!
Az igazán menők nyilván házilag reszelik hozzá a kókuszdió húsát, mi most ezt nem tettük, de a lehetőség nyitva áll.
Hozzávalók:
80 g cukor
3 tojássárgája
4 dl kókusztej
50 g kókuszreszelék
2 tk. vaníliakivonat
1 dl habtejszín
50 g étcsokoládé
1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett összefőzzük, besűrítjük: akkor jó, amikor a krém már kezdi bevonni a fakanál hátát. Semmiképp sem szabad felforralni, mert akkor a tojássárgák kicsapódnak, éppen csak gőzölni fog majd a krém, mire elkészül.
2. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a vaníliakivonatot és a habtejszínt. Teljesen kihűtjük a fagyialapot.
3. A fagyialapot fagylaltgépben kifagyasztjuk. Miközben a gép dolgozik, az étcsokoládét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz fölött, és a kifagyasztás végénél lassan hozzácsurgatjuk a kókuszfagyihoz, miközben a gép keveri. A csokoládé rögtön meg fog dermedni a kókuszfagylaltban.
4. Ha nincs fagylaltgépünk, tegyünk egy dobozban a fagyasztóba a lehűtött alapot, és botmixerrel alaposan keverjük át jó félóránként, hogy összetörjük a keletkező jégkristályokat. Az étcsokoládét vágjuk nagyon apró darabokra, majd az utolsó átkeverés után keverjük a fagylalthoz.
Fagyiszendvics-változatban
Valamilyen nagyoncsokis keksz, például ilyen közé töltve a még kissé lágyabb, jól adagolható állagú fagyit, majd úgy lefagyasztva, szuper fagyiszendvicset is készíthetünk!