Egy végtelenül egyszerű és gyors, mégis ünnepi desszert, amit bátran merek ajánlani egy nehéz, több fogásos vacsora lezárásaként. Hogy ne csak egyszerű gesztenyepüré legyen tejszínhabbal, készítsünk a masszából habot, tálaljuk elegánsan pohárban.
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg gesztenyepüré
25 dkg mascarpone
2 dl hideg habtejszín
1 teáskanál rum vagy rumaroma
1. A hideg tejszínt laza habbá verjük robotgéppel.
2. A kiengedett gesztenyepürét, a krémsajtot és a rumot simára keverjük, majd fellazítjuk a tejszínhabbal.
3. A kész habot pohárba kanalazzuk, vagy ha elegánsan akarjuk tálalni, habzsákba szedjük, és poharakba adagoljuk.
Ha egy kis varázslatot szeretnénk csempészni a desszertbe, szórjuk meg a tetejét kandírozott ibolyával vagy ehető aranypelyhekkel.