Ha sokat fizetsz a Barneys-ban és fekete vagy, elvisz a rendőrség

A tizenkilenc éves Trayon Christian kedden állt elő azzal a történettel, hogy tévesen azzal gyanúsították meg, hogy hamis kártyával fizetett a Barneys luxusholmikkal kereskedő cég egyik üzletében New Yorkban. A fiú egy Ferragamo övet vásárolt 349 dollárért, azaz valamivel több mint 70 ezer forintért áprilisban. Miután azonban elhagyta az üzletet, megállította két civil ruhás rendőr, akik azt mondták, hogy azt a fülest kapták, hogy Christian hamis kártyával fizetett. Állítása szerint azonnal őrizetbe vették, és kihallgatták, de kiderült, hogy semmi baj nem volt a kártyájával. Ő most diszkrimináció miatt perli a céget – írja a New York Daily News.

Szinte tökéletesen egyező esetről számolt be a huszonegy éves Kayla Philips is. Őt szintén szélhámossággal vádolták még februárban, miután 2500 dollárért (több mint félmillió forint) megvásárolt egy Céline táskát a Madison Avenue-n található üzletben.

Philips ideiglenes kártyával fizetett, és miután kilépett a boltból, lecsapott rá néhány álruhás rendőr a közeli metróállomáson. Mindkettejüket olyan dolgokról faggatták, minthogy hol dolgoznak, honnan volt pénzük, hogy ilyen drága cuccokat vegyenek. A Barneys azt állítja egyébként, hogy az eladók nem hívták a rendőrséget, és egyik esetben sem voltak érintettek.

74863261
Mario Tama / Europress / Getty

"A Barneys New York általában nem kommentál bírósági ügyeket. Ebben az esetben viszont fontosnak érezzük megjegyezni, miután körültekintően megvizsgáltuk az áprilisi esetet, hogy az alkalmazottaink semmilyen módon nem voltak érintettek a férfi elfogásában. A Barneys New York zéró toleranciát hirdetett a diszkrimináció minden formája ellen, és régóta kiállunk az emberi jogok támogatása mellett" – üzenték a Facebookjukon keresztül.

Mindez azért is roppant kellemetlen a cégnek, mert a New York-i lap nem szórakozott, hanem rögtön címlapra tették az esetet, így aztán most nagyon kell szurkolniuk, hogy rájuk nézve kedvező legyen az ítélet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek