Ezért kerül félmillióba a Gucci bambusztáskája

Számos dolog megosztja az embereket, a legnagyobb konfliktusokat talán a dizájner ruházati termékek és kiegészítők generálják. Az emberek hozzászoktak, hogy új autókat milliós nagyságrend alatt nem ússzák meg, viszont a táskákon lógó félmilliós árcédulát sokan nem tudják feldolgozni - és ez még nem is a legdrágább a kínálatból.

2000 dollár a felső tízezernek aprópénz, a középosztálynak és leginkább a szegényeknek hatalmas összeg. A múltkori posztunk után, miszerint a világ legdrágább felsője tizenkilenc évnyi minimálbér összegével ér fel, most nem bocsátkozunk számításokba, de mindenki könnyen összeadhatja, hogy hány hónapig kéne félretennie a teljes fizetését, ha most a Gucci – árát tekintve nem is a sokkoló kategóriába tartozó – bambuszos táskájára vágyik. Megmutatjuk, hogy miért kerül ennyibe!

Az idén pont 90 éves olasz divatház mögött több évtizednyi tapasztalat áll, emiatt lehetünk biztosak abban, hogy a lehető legjobb minőségű alapanyagokból, különleges és figyelmes munkával precíz végeredményt produkálnak, legyen szó egy selyemből készült estélyiről vagy egy krokodilbőrből készült kiegészítőről. A márka kínálatából az egyik legérdekesebb darab a bambuszból készült fogantyúval ellátott táska, ami az 1940-es éveket idézi és aminek borsos árát (közel félmillió forint) megindokolandó videó a készült a születéséről. Azt tudjuk, hogy a luxustermékek magas árának gyakran az az oka, hogy még így is van rájuk kereslet, a poszt végén azonban felsorolunk még néhány indokot, ami közrejátszhat.

Amikor a luxusüzletek polcain látjuk az eladásra kínált termékeket, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy milyen hosszú utat tettek meg, mire a boltba kerültek és milyen mértékű szakértelem szükséges az elkészítésükhöz. Ezt persze mi egyrészt üzleti titok miatt, másrészt földrajzi okok miatt nem láthatjuk, ezért is jó "Így készült" videókat böngészni a videómegosztó-portálokon, hiszen pár perc erejéig bennfentesnek érezhetjük magunkat, illetve tényleg fény derül arra, hogy milyen lépések mentén, hogyan készül el az adott termék. A PurseBlog egy érdekes cikket közölt a bambuszfogantyúk elkészítéséről, ennek a lépéseit soroljuk fel, lent pedig megtekintheti a párperces videót, amiben pár kocka erejéig - a táska fő vázának elkészítése mellett - annak feldolgozását is megtekintheti.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!
  1. A legfontosabb lépés az, hogy megtalálják az ideális bambuszdarabokat. A Gucci kézművesei gondosan kiválasztják a hibátlan darabokat és ha ez megvan, akkor a következő lépés annak meghajlítása. Sejthető, hogy nem ez a legdrágább alapanyag (az ára meg sem közelíti a bőrét), így nem ez srófolja fel leginkább a termék végső árát.
  2. A szakember tűz fölé tartja a bambuszrudakat, megadva nekik ezzel a kívánt formát. Ahogy felhevülnek, egyre lágyabbak lesznek és így könnyebben hajlíthatóak. Ez néhány percet vesz igénybe.
  3. A hajlítás után jön a lakkozás: ez azért szükséges, hogy sokkal tartósabbak és fényesebbek legyenek a fogantyúk.
  4. A réteg felvitele után jön a pirítás szakasza: a szakember ezzel adja meg a tökéletes aranybarna árnyalatot az alkatrésznek. Nincs két egyforma fogantyú, mivel mindegyik kézzel készült, több évtizedes technika alapján.
  5. Az elkészült bambuszt kihűlés után ráillesztik a táskára és nem sokkal később meg is kezdi útját vagy az üzletekbe vagy közvetlenül a vásárlók házába.
Egyrészt tehát megfizetjük magát a dizájnt, a sokszor szélsőséges árú alapanyagokat és a márkanevet, ami végül a táskára kerül és a mögötte meghúzódó szakértelmet. A divat is művészet, ha egy festmény érhet milliárdokat, egy táska miért ne kerülhetne több százezer forintba?
 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek