Egy szuperegyszerű, a túrótól a szokásosnál is finomabb tésztájú gyümölcsös sütit még hőségben is érdemes megsütni. A nektarin helyettesíthető, vagy kombinálható őszibarackkal vagy szilvával is.
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához, normál mérethez duplázzák:
7,5 dkg vaj
1 db tojás
10 dkg porcukor
1-2 evőkanál vaníliás cukor (ha van, házi)
0,5 dl habtejszín
12,5 dkg túró
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
3-4 db nektarin
1. Előkészítünk egy 18 cm átmérőjű sütőformát. Ha nem szilikon, akkor kivajazzuk, kilisztezzük, vagy sütőpapírral kibéleljük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
2. A nektarint megmossuk, és cikkekre vágjuk.
3. A vajat megolvasztjuk, majd a tojással és a cukrokkal kikeverjük. Hozzákeverjük a túrót és a tejszínt is.
4. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd az egészet a tojásos masszához adjuk, és összekeverjük.
5. A tortaforma alját kirakjuk nektaringerezdekkel, rákanalazzuk a tésztát, elegyengetjük (nem túl híg, akár kézzel is egyengethetjük), majd a tetejét is feldíszítjük nektarinnal, ezeket enyhén bele is nyomkodjuk a tésztába.
6. Sütőbe toljuk, és 30-40 percig (pirulásig) sütjük.