A tevepúp az új őrület a dubai nők körében

Új divat tombol az Egyesült Arab Emírségekben, a fiatal nők hihetetlen méretű kontyokba tornyozzák fel a hajukat, ami természetesen a hagyományoknak megfelelően egy fekete kendő fed. A helyiek csak tevepúpnak hívják a lányok szokatlan hajviseletét, ami néha az Alien filmek xenomorfjait jutatja eszünkbe. A Wall Street Journal munkatársa, Leila Hatoum Dubai bevásárlóközpontjaiban járt utána ennek a trendnek.

Az egyik interjúalany szerint a feltűzött haj eredetileg azt a célt szolgálja, hogy a kendő ne essen le a fejükről, és ő nem is szeret túlzásokba esni. Persze nem mindenki ilyen mértékletes, egy másik lány úgy hallotta, hogy vannak, akik képesek kartondobozokat is bevetni annak érdekében, hogy minél nagyobb legyen a púpjuk. Hatoum egy fiatal férfit is megkérdezett az új őrületről, és ő úgy gondolja, egy nő nem attól lesz gyönyörű, hogy fel van polcolva a haja.

A megkérdezett fiatalok többsége egyébként azt vallja, nem azért ilyen a frizurája, mert fel akarja magára hívni a figyelmet vagy tetszeni akar bárkinek, egyszerűen ilyen stílusa, így érzi magát önazonosnak és kész. Tény, hogy a szigorú öltözködési szabályok miatt a nőknek kevés lehetőségük van arra, hogy a külsőségeket felhasználva mutassanak meg bármit is egyéniségükből. Egyesek feltűnő tűsarkú cipőkben tipegve valósítják meg önmagukat, vannak, akik a méregdrága designer táskákkal járnak-kelnek, mások pedig a tevepúpra esküsznek. Hala Kazim, a Journey Through Change alapítója szerint is csupán arról van szó, hogy a fiatalok – amióta világ a világ - szeretnek új dolgokat kipróbálni, szívesen kísérleteznek a megjelenésükkel.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek