Pajzsként vagy trófeaként hordja táskáját?

Manapság már mindent elemzünk, csakhogy közelebbi képet kapjuk mások személyiségéről. Tudjuk, hogy az, hogy ki milyen frizurát hord, milyen ruhákat vesz fel, illetve hogy milyen a testbeszéde, nagyban árulkodik az adott emberről, azonban kiderült, hogy ezeken kívül az is üzenetet hordoz, hogy ki hogyan hordja a táskáját.  A Refinery29 magazinban Patty Wood, a híres testbeszéd-szakértő lerántotta a leplet erről. Ön magára ismer?

Ha a könyökénél hordja

Amennyiben valaki rövidebb fogantyújú táskáját lazán a behajlított karján hordja, akkor a szakértő szerint egy igen domináns, erős egyéniséggel van dolgunk. Viselői úgy cipelik ezt a kelléket, mint valami becses díjat. Azok a celebek, akik így fogják, a paparazzik legkedveltebb célpontjai, mivel általában feltűnő, illetve megosztó jelenségek.

Karácsonyfa

Táskából sosem elég. Ez tény, azonban vannak, akik olyannyira odavannak értük, hogy egyszerre többet is magukra aggatnak – és persze mindent jól tele is pakolják. Amennyiben kettő, három, esetleg négy táskát cipelünk, akkor – bármennyire is márkásak és divatosak –, egy fáradt, stresszes és kimerült ember benyomását keltjük, aki állandó rohanásban van, így ráférne egy kis szünet. Hogy ez a típus hová teszi ezt a rengeteg pakkot? Röviden oda, ahol van hely.

Kezek szabadon

Kétségtelenül egy igen kényelmes megoldás, hiszen ha szeretnénk használni mindkét kezünket, akkor igazán praktikus, ha átlósan magunka aggatjuk a táskát. Bulikban remek megoldás, mivel nem kell letennünk sehová, mellette pedig szabadon tudunk táncolni. Azonban Patty Wood szerint ha valaki gyakran hordja így – ezt leginkább a fiatal nőknél látja –, akkor az  nagy valószínűséggel az alakját, illetve a ruházatát szeretné valamelyest eltakarni a táskájával. Persze ez hasznos lehet, viszont azt üzenheti, kissé különc a viselője.

A pajzs

Egy táska nem csupán azt a célt szolgálja, hogy beletegyük az iratainkat és a pénztárcánkat, hanem egyfajta pajzsként is funkcionálhat. Ha valaki kényelmetlenül érzi magát egy szituációban, akkor gyakran láthatjuk, hogy a táskáját két kézzel maga előtt tartja, miközben lábait is keresztezi. Ez egyértelműen egy zárt pozíció, ami leginkább a zárkózott, félénk emberekre jellemző, ezért egy randin, illetve munkamegbeszélésen semmiképp se vegyük fel!

Megragad és megy

Ha valakit nem érdelek kifejezetten az, hogy milyen a táskája – csakis annak tartalma- az nagy valószínűséggel nem fogja úgy hordani, hogy mindenki feltétlenül lássa, mit is cipel. Őket inkább az foglalkoztatja, hogy minden lényeges dolog náluk legyen, így általában csak egy gyors mozdulattal megragadják a kanapén heverő táskájukat, majd anélkül, hogy magukra tennék, mennek az útjukra. Az ilyen ember igazán céltudatos és magabiztos, és csupán az érdekli, hogy minél előbb sikereket könyveljen el.

Hónalj alá csapva

Vannak olyan táskák, amiket nehéz cipelni (pl. a hosszúkás, levélpapírszerű darabokat), ezért azokat sokan a hónaljuk alá szorítják, így két kezük szabadon maradhat. Lehet, hogy praktikus, mindenesetre kissé esetlen kinézetet kölcsönöz, ráadásul Patty Wood szerint általában olyanok hordják így, akiknek nem illik az alkatukhoz ez a kiegészítő.

Akár egy aktatáska

Sok nő választja inkább a táskák fogantyúját, mint a hosszabb szíját – annak ellenére, hogy mindkettővel rendelkezik-, így a kezükben cipelik a válluk helyett. Ők igazi karrieristák és mindenük a munka. Mindig rohannak, egyik tárgyalásról a másikra, és rendszerint hatalmas súlyt hordoznak magukkal. Kinézetükkel nem nagyon foglalkoznak, csakis azzal, hogy sikeresek legyenek a munkahelyükön.

Egyszerűen a vállon

A hosszú szíjjal ellátott táskákat a kedvelőik kétféleképp tudják viselni: vagy keresztezve magukra teszik, vagy egyszerűen a vállukra aggatják. Amennyiben az utóbbit preferáljuk, akkor a szakértő szerint nem vagyunk valami magabiztosak, és azt üzenjük a világnak, hogy nincs erőnk irányítani a sorsunkat.

Csak el ne lopják

Édesanyánk a fejünkbe véste, hogy mindig vigyázzunk az értékeinkre, ezért az utcán mindig tartsuk a fél szemünket a táskánkon, sőt, még jobb, ha óvón fogjuk is. Azok, akiknek a fülébe cseng ez a mondat, a vállukon lévő kiegészítőt mindig érintik, nehogy hirtelen leszakítsa róluk valaki. Ezt leggyakrabban a nagyvárosokban élők alkalmazzák, ahol eleve mindennaposak a rablások.

Cipelje más!

Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy neki márpedig tökéletesen kell kinéznie, és nem akar semmi olyat magán hordani, ami elvonná a figyelmet külsejéről, ruházatáról, akkor az bizony nem cipel táskát-annak ellenére, hogy remekül fel tudja dobni egy-egy szép  darab a megjelenésünket. Viszont erre valók az asszisztensek és a barátok, hogy mindenhova utánuk vigyék a holmijaikat. Ez a típus erősen egoista, és nem érdekli, hogy mások hogyan érzik magukat a viselkedése miatt.

Mustra