Keira Knightley és Cara Delevingne is Lagerfeld markában

Kisfilmet rendez Karl Lagerfeld a Chanel századik évfordulója alkalmából. Coco Chanelt, a divatházat alapító ikonikus tervezőnőt nem más, mint a Coco Madmoiselle és a betiltott Chanel-reklám arca, Keira Knightley alakítja, de rajta kívül még számos modell, például Stella Tennant és Tallulah Harlech is feltűnik majd. Azt egyelőre nem értjük, Lagerfeld újdonsült üdvöskéje, Cara Delevingne miért nem kapott helyet a filmben, pláne, hogy a tervező legújabb, a Melissával kollaborált futurisztikus cipőkollekcióját is a brit szupermodell népszerűsíti.

A márka 100. jubileumát ünnepelve elegáns módon Deauvilleben, a legelső Chanel butiknál fogják forgatni a megemlékező rövidfilmet, annál az üzletnél, amit a kezdetekben Coco Chanel nagy szerelme, Boy Capel finanszírozott. A filmet persze ki más, ha nem a divatház kreatív igazgatója és egyben feje, Karl Lagerfeld rendezi, és garantáltan azok is szereti fogják, akik már a tervezőnő életéről készült korábbi filmekért is rajongtak, ugyanis meglepő módon nem (csak) a reklámra megy ki a játék. Úgy tűnik, Chanel családi életébe is betekintést nyerhetünk, hiszen nagynénje, Adrienne is szerepet kap majd, akit a francia színésznő, Clotilde Hemse alakít.

Keira Knightley és Lagerfeld már régóta jóban vannak.
Keira Knightley és Lagerfeld már régóta jóban vannak.

A film májusban debütál, Lagerfeldéknek pedig még sok munkájuk lesz vele, hiszen Deauville jócskán megváltozott az elmúlt 100 év alatt: a Women's Wear Daily szerint annyi neon tábla van a városban, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni. Ettől függetlenül mi biztosak vagyunk benne, hogy a 79 éves tervezőnek ez nem jelent majd problémát és kitesz magáért, mint ahogy azt általában is megszokhattuk tőle.

Lagerfeldet egyébként nem csak a tervezés és a filmezés foglalja le mostanában, mert közben egy kapszulakollekciót is tervezett a Melissa nevű, műanyag cipőiről elhíresült divatház számára is, aminek a kampányképeit szintén ő fotózta, méghozzá az új Kate Moss-szal, Cara Delevingne-nel megfűszerezve. A kollekció a Plastic Dreams fantázianevet kapta.

Akit Lagerfeld a szárnyai alá vesz, annak meg van vetve az ágya a divatszakmában: elegendő csak Claudia Schifferre, Freja Beha Erichsenre vagy Baptiste Giabiconira gondolnunk. Delevingne-nek viszont már Lagerfeld előtt is ment a szekér, hát még ezek után. A kampányképek egyébként a márka saját magazinjában, a Melissa Magazinban láttak napvilágot, méghozzá 16 oldalon.
Nem csodálkoznánk, ha Delevingne másnap nyakfájdalmakkal ébredt volna, hiszen nem egy képen kellett cipőket egyensúlyoznia a fején, a 16 oldalas divatanyag pedig több, mint valószínű, hogy egy egész napos fotózást vett igénybe.

Lagerfeld, aki egyébként 79 évesen sem tervez visszavonulni, bolondos és fiatalos kollekciót hozott létre, a fagyis magassarkút például kifejezetten jópofának találjuk. A tervező közben azt is bevallotta, hogy pályafutása során még sosem dolgozott műanyaggal, így eléggé nehéz dolga volt. "A természetes anyagokhoz vagyok hozzászokva, ezeket használjuk a Chanel, a Fendi és a Lagerfeld cipőknél is" – árult el belső információkat a dizájner. Na de akkor honnan merített ihletet? Roppant romantikus módon a márka szülőhazája, Brazília adott motivációt a cipők megtervezéséhez, a tervező szerint a brazil életöröm adja a kollekció erejét.

Lagerfeld egy 2 éves szerződést írt alá a márkával, ami már korábban Jason Wu-t, Vivienne Westwoodot és a szupermodell Alessandra Ambrosiót is megkaparintotta magának. A kérdés csak az, hogyan fog boldogulni a tervező a további 3 kollekcióval, ha már az elsőhöz is nehézkesen talált inspirációt? Vajon Lagerfeld sosem vállalja túl magát, vagy egy percet sem alszik? Egy biztos: a Chanel igazgatója napjaink messze legkreatívabb tervezője, sőt, mi még azt is bátran kijelentjük, hogy korszakalkotó a munkássága. Így azért már annyira nem is meglepő, hogy még a fiatalokat is könnyedén maga mögé utasítja, nem?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek