Aboditól Konsánszkyig: melyik ruha a legjobb?

Összeszedtük a magyar tervezők őszi ruhái közül azokat, melyek nekünk legjobban tetszenek, és most önön a sor, szavazza meg az abszolút győztest! A két részes cikk első felében az A betűs Abodi Dórától a K betűsökig nézzük a tervezőket: viszonylag könnyű dolgunk volt, mert majd' mindenki felvonultatta ruháit a Fashion Days-en, vagy – a nyári kollekciók mellett – az egy napos Fashion Weeken. Aki mégsem, attól katalógusfotót választottunk. A hajtás után következik a hat tervező két-két őszi-téli szettje: ha jól megnézte a galériát, szavazzon: Benus Dani szürke férfiruhái, a Je suis belle korallszín estélyije, vagy valaki más munkája tetszik önnek legjobban?

Abodi Dóra

A tervezőnő, akit külföldön is egyre jobban elismernek a Fashion Days-en vonultatta fel őszi-téli kollekciója legérdekesebb darabjait. A színes bundák tényleg a külföldi divathetek hangulatát idézték, de nekünk a kövekkel kirakott, merev búraruha tetszett a legjobban. Igaz, hogy nyomokban emlékeztet Alexander McQueen 2010-es tavaszi nyári kollekciójának pár darabjára, illetve kicsit Mary Katrantzou búraszoknyájára is, de attól még gyönyörű ruha. Másik galériánkban található műve egy egyszerűbb szett: a lila maxiszoknya és fekete garbó párosa nem nagy különlegesség, de a csillogó nyaklánc az egészet feldobja.

Anh Tuan

A táskáiról ismert tervező ruhakollekciókat is tervez, mi most mégis inkább a táskákra koncentrálunk: végülis a külföldi divatházak javarészt kiegészítőikből élnek, az embereknek több kedve van dizájnertáskára költeni, mint dizájnerruhára. A képen látható szegecses táska 200 ezer forint körüli áron kapható, tehát nem egy hétköznapi darab. A geometrikus szegecselés egyébként a tervező szezonális kollekciójának fontos eleme, de a visszafogottabb dolgok kedvelői érdekében betettünk a galériába egy egyszerű, barna steppelt táskát is. Ha jobban tetszenek az igényes kiegészítők, mint a köves búraruha, szavazzon Tuanra!

Benus Dani

A tervező eléggé egyedül van a férfiruhák magyar tervezői piacán, ami előny: a Fashion Days-en egyedüliként mutatott be férfikollekciót, igaz, inkább a hordhatóságra, eladhatóságra koncentrált, mint az extrém megoldásokra. Nekünk a képen háttal látható kabát megoldásai tetszettek nagyon: mostanság amúgy is nagy divat az anyagok, színek keverése egy ruhadarabon belül, Benus ízlésesen oldotta meg, ráadásul úgy, hogy kabátját simán el lehet képzelni átlagférfiakon is. A másik Benus képen egy egyszerű fekete öltöny látható, végülis olyan is kell minden pasinak.

Je suis belle

A Je suis belle kötött ruhákat, kardigánokat, pulóvereket vonultatott fel a Budapest Fashion Weeken, de a laza tunikákon kívül volt pár jól szabott ruhájuk is. A Tenki Réka színésznőn látható narancs estélyui a kifutón is megállja helyét, nagyon drámai darab. A színes, lazán elegáns estélyi mellé egy érdekesen szabott kis feketét is választottunk, valamelyik biztos elnyeri olvasónik tetszését: ha az estélyi, vagy a hullámos kisruha a kedvence, szavazzon a JSB-re!

Kepp Showroom

A Kepp Showroom bohókás, fiatalos ruhákat vonultatott fel. A nyomott mintás selyemruha a képen például ideláis választás egy szaladgálós napra, amikor mégiscsak normálisan kell kinézni, a galériában látható, sárga inge, szürke szoknyás szett pedig bármelyik munkanapot feldobhatja.

Konsánszky Dóra

A tervezőnő képen látható szettje kicsit merész, de tökéletes irodai viselet, és színházban, elegáns vacsorán is megjelenhetünk benne. A széles, szürke övet külön is jól ki lehet használni, és ad a szettnek egy kis dominás jelleget. Finoman erotikus, épp amennyire kell. A galériában látható összeállítás azonban a KIrály új ruháját idézi: a modellen olyan vékony tüllfelső van, mintha meztelen lenne. A fekete zakóval, kék nadrággal nagyon szexi, mégis valahogy kimért az áttetsző felső: ha önnek is tetszik Konsánszky stílusa, szavazzon rá!

Melyik tervező szettje a kedvence?

  • Konsánszky korall ruhája 168
  • Abodi Dórá búraruhája 106
  • Anh Tuan táskái 96
  • A Je suis belle estélyije 84
  • Benus Dani férfiszettje 61
  • A Kepp mintás ruhája 29

Reméljük, megnézte az összes képet, mielőtt szavaz, hogy rendesen véleményt tudjon nyilvánítani. Abodi Dóra merész, díszes búraruhája, vagy Anh Tuan szegecses luxustáskája tetszett jobban? Benus Dani szürke, de ötletes férfigöncei, vagy a Je suis belle éteri korallruhája érdemel szavazatot? Esetleg odáig van Konsánszky stílusáért, és alig várja, hogy beszerezhessen egy szexis ruhát a tervezőtől? Vagy a Kepp bohókás, kislányos stílusa az önnek való? Szavazzon a kedvencére! Jövő héten pedig jön a következő adag, makány Mártától a USE unused flitteres estélyijéig!

Mustra