Ilyen a Chanel cipő, ami véresre töri a modell lábát is

A szépségért meg kell szenvedni, ezt a tényt valószínűleg a kanadai származású Megan Collison is jól ismeri, elnézve sebes lábát, amit a Chanel Cruise 2013-as kollekciójának bemutatóján szerzett az elegáns hírességekkel megtelt fényűző Versailles-ban.

A 22 éves edmontoni modell megjárta már a legrangosabb divatházak kifutóit, és a legelismertebb fotósok stúdióit is, a májusi bemutatón mégis kifogott rajta a Karl Lagerfeld által ráadott fekete és átlátszó anyagból készült műanyag cipő, amit mindössze háromszor viselt Collison. A festői környezetben, magas sarkúban sétáló nők gyűlöletét kiváltó ropogós, kavicsos kifutón megrendezett shown a gyakorlott modell rezzenéstelen arccal tűrte a cipő okozta szenvedést, de a WWD-nek elmondta, hogy a sebektől még napokig szenvedett a bemutató után.

Sebes lábú modell a Chanel bemutatón
Sebes lábú modell a Chanel bemutatónPascal Le Segretain / Europress / Getty

„Vérzett a lábam, kemény műanyagot viselni zokni nélkül nem vicces. Különösen azért, mert már háromszor feltörte a próbák alatt. Beragasztottam átlátszó sebtapasszal, hogy gyógyuljon. Legalább a cipő csodálatosan nézett ki” – mondta diplomatikusan a modell.

Nem Lagerfeld az egyetlen aki kicsit megkínozza modelljeit egy-egy bemutató alkalmával, Marc Jacobs is bevallotta, hogy időnként le kell ragasztani a modellek lábujjait a designer cipők kedvéért, de Proenza Schouler és Oscar de la Renta is vetett már be hasonló trükköt a siker érdekében, és a Chanelnél sem Megan Collison az első modell, akinek kikészül a lábfeje: Frida Gustavsson is könnyeivel küszködött a párizsi divathéten.

Ha ön még mindig kísértésbe esne a láthatóan nem túl kényelmes cipő láttán, mely még az egyik legtapasztaltabb modellen is kifogott, novembertől a Chanel üzletekben 525 fontért, 180000 forintért megveheti.

144473850
Pascal Le Segretain / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek