Két Burberry-modell Julianne Moore vérfertőző filmjében

A múlt héten láttam a Savage Grace című filmet, amely Barbara Baekeland életét dolgozza fel. Tom Kalin második egész estés mozijának főszereplője a 10/10 gyönyörű Julianne Moore, innentől kezdve biztos volt, hogy nem maradhatok le róla.

Divatszempontból ráadásul a Szex és New York után talán a második legfigyelemreméltóbb film ez idén. Egyrészt mert a valós eseményeket bemutató történet a 40-es években indul és a 70-es évek végéig tart, és az idő múlását szebbnél szebb ("roppantnál roppantabb") ruhakölteményekkel érzékelteti a jelmeztervező.

Másrészt feltűnő, hogy a remek színészek között csak úgy tolonganak a modellszépségű ifjak. Tekintettel arra, hogy a viharos történet a felső tízezer, a gazdagok és szépek életének legborzalmasabb árnyoldalait mutatja be, a castingon nyilván jó ajánlólevél volt, ha a szerepre jelentkező egy Burberry-kampánnyal a háta mögött érkezett. A filmben ennek megfelelően két olyan brit dalia is látható, akik részt vettek már a patinás divatház egy-egy kampányában, természetesen a legnagyobb szupermodellek oldalán. Leleplező színész-modell portfóliónk a hajtás után látható.

A fenti képen látható fiatalember Hugh Dancy. Ő, ha nem éppen Kate Moss-szal az oldalán vonul mosolyogva, akkor olyan filmekben szerepelget a Savage Grace-en kívül, mint Koltai Lajos Estéje, vagy esetleg, khm, az Elemi ösztön 2.

Az itt Agyness Deyn balján, azaz a kép jobb oldalán látható férfiú pedig Eddie Redmayne. A posztnyitó posztereken is ő látható. Ő már az Elizabeth - Az aranykorban is katolikus merénylőt játszott, a Savage Grace-ben pedig ennél is izgalmasabb a szerepe: Julianne Moore fiát alakítja. A poént nem szeretnék lelőni, de a poszt címéből nem nehéz kitalálni, mi történik a botrányfilm egyik csúcsjelenetében. A Savage Grace magyarországi bemutatójáról egyelőre nem szól a fáma.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek