Ez a 10 legveszélyesebb állat: az egyik veled is élhet

GettyImages-1267345459
Olvasási idő kb. 1 perc

A világ legveszélyesebb állatait annak alapján listázták, hány ember vesztét okozzák évente. Meg fogsz lepődni az eredményen.

A világ legveszélyesebb állatainak listáján meglepő módon a rovarok állnak az élen, de akadnak közöttük ragadozók is kettő, igencsak meglepő résztvevő mellett. 

A legtöbb haláleset évente a szúnyogok számlájára írandó, sőt, állítólag a valaha elhunyt emberek felének is nagyrészt az általuk közvetített számtalan betegség, például a Zika-vírus vagy a Dengue-láz okozta a halálát. 700.000 ember hal meg miattuk évről évre. Az ezüstérmes maga az ember lett – évi 400.000 gyilkossággal, a dobogó harmadik fokára pedig a kígyók kerültek. A BBC Science Focus TOP10-es összeállítását az Az Én Kutyám magazin szemlézte. Ha ide kattintasz, azt is megtudhatod, mi az oka annak, hogy a legveszélyesebb állatok listáján kedvenc bundás társállataink, a kutyák szerezték meg a 4. helyezést. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek