Ilyen címletben jön az új magyar pénz

GettyImages-1373135438

Új százforintos érmét bocsátott ma ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB), fennállásának 100. évfordulója alkalmából.

Az érme előlapján a Magyar Nemzeti Bank logója látható, amelyet az MNB 1924-ben kibocsátott részvényének díszítőkeretéből vett motívum vesz körbeírja az Index. Az előlap szélső sávján a „Magyarország”, illetve a „100 éve a független, stabil pénzügyi rendszer őre” felirat olvasható. Szerepel még az érme ezen oldalán a Magyar Nemzeti Bank alapításának éve (1924), illetve az érme verésének éve (2024) is. Az érme másik oldala teljesen azonos a jelenleg is forgalomban levő százforintoséval.

Ezen az érmén kívül kibocsátott az MNB egy kifejezetten a gyűjtőknek szóló darabot is, amely 925 ezrelék finomságú ezüstből készült, aranyozott rátéttel. Az ezüstérme névértéke 50 ezer forint.

Így néz ki az új érme
Így néz ki az új érmeMagyar Közlöny

Egymás után jönnek az új érmék

Az utóbbi időben nem ez az egyetlen új érme, amelyet kiadott a Magyar Nemzeti Bank. Ahogy azt korábban a Dívány is megírta, már 1980 óta minden egyes olimpia alkalmából új érméket veret a Magyar Nemzeti Bank. Az idei, párizsi játékok apropóján a „XXXIII. Nyári Olimpiai és XVII. Nyári Paralimpiai Játékok” elnevezésű érmék készültek el, amelyeket 15 ezer forintos ezüst, illetve 3 ezer forintos színesfém kivitelben készítettek.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek