Újabb terméket hívtak vissza: itt tudod figyelemmel követni a veszélyes élelmiszereket

GettyImages-1426849151

2023. július 6-án a Nébih visszahívta a Dárdás Főtt, füstölt, gyorspácolt császárszalonna 300 g-os kiszerelését nem jelölt, allergén szójatartalma miatt. Oldaluk rendszeres felkeresése életmentő lehet.

A visszahívásra került termékek listájáról a Nébih folyamatosan tájékoztat ezen a weboldalán.

Rákkeltő anyagot találtak egy tápszertípusban 2007-ben, Kínában. A gombaméreggel szennyezett porból mintegy 30 tonna került kereskedelmi forgalomba, mielőtt visszahívták. 2008-ban több mint 60 000 kisbabánál okozott vesebetegséget mérgezett tápszer, 2012-ben pedig több csecsemő halálát és legkevesebb 300 000 megbetegedését is okozta tejbotrány. 2013-ban Új-Zéland is figyelmes lett egy mérgező baktérium jelenlétére abban a tápszerben, amelyet addigra Ausztráliában, Kínában, Malajziában, Szaúd-Arábiában, Thaiföldön és Vietnámban is forgalomba hoztak.

A káros anyagok észlelése után a termékek haladéktalanul visszahívásra kerülnek, de arra nem mindig lehet garancia, hogy addigra nem fogyasztottak belőlük.

A 2012-ben alakult Nébih, azaz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal idén júniusban négy különböző termék visszahívását tette közzé, július 6-án pedig a Penny Market bejelentése alapján a Dárdás Főtt, füstölt, gyorspácolt császárszalonnával kapcsolatban hívta fel a szójára érzékenyek figyelmét. Mivel a termék jelöletlenül tartalmaz allergén szóját, visszahívásra került.

A Nébih az élelmiszer-ellátás szereplőinek felelős magatartásának és a gyors információ áramoltatásának köszönhetően folyamatosan frissíti oldalát, mely az elmúlt hat hónapra vonatkozóan őriz termékvisszahívási adatokat. Annak időről időre történő megtekintése a tudatos fogyasztói magatartás záloga is lehet.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra