6 percenként lopnak el egy telefont, így védheted meg a banki adataidat

Lontai Ildikó
GettyImages-831622400
Olvasási idő kb. 2 perc

A tolvajok gyakran az áldozat kézéből kapják ki a telefont, így rögtön számos adathoz hozzáférnek. Ez ellen lép most fel egy pénzügyi szolgáltató.

A Revolut bevezeti új biztonsági funkcióját, a „Wealth Protection”-t, amely segít megvédeni a felhasználók adatait a zsebtolvajokkal és a telefonlopásokkal szemben. A funkció 2024 júniusában kerül bemutatásra, pont a nyári utazási és fesztiválszezon kezdete előtt, amikor is fokozott a kockázata a telefonlopásoknak - írja a Revolut.

A fizikai lopások 2023-ban az összes engedély nélküli csalási veszteség 38%-áért voltak felelősek, és a zsebtolvajlás világszerte növekvő tendenciát mutat. Londonban például hatpercenként lopnak el egy telefont.

A telefonlopás egyre gyakoribb, és ezáltal a tolvajok könnyen hozzáférhetnek a banki adatokhoz is
A telefonlopás egyre gyakoribb, és ezáltal a tolvajok könnyen hozzáférhetnek a banki adatokhoz isLightFieldStudios / Getty Images Hungary

Ráadásul a tolvajok már nemcsak a táskákból és a zsebekből csempészik ki ügyesen a telefonokat, hanem több esetben gyorsabb eszközökkel, mint biciklivel vagy elektromos rollerrel haladnak el az áldozatok mellett, majd kikapják a kezükből a telefont, így még feloldott állapotban tudják megszerezni a mobilokat.

Ez lehetőséget teremt a tolvajok számára, hogy egyből hozzáférjenek az egyes applikációkhoz, e-mailekhez vagy akár a banki adatokhoz.

Így telefonlopás esetén sem férhetnek hozzá a megtakarításainkhoz

A Revolut júniusban bemutatja új biztonsági megoldását, a „Wealth Protection”-t, amely extra védelmet nyújt a Revolut-felhasználók megtakarításaihoz telefonlopások esetén. A Revolut lesz az egyik első bank, amely ezt a funkciót bevezeti, tekintettel arra, hogy az ügyfelek átlagosan 2,6-szor több pénzt tartanak megtakarítási számlájukon, mint folyószámlájukon.

Sok banki alkalmazás csupán egyetlen biometrikus azonosítási módot (mint az arc- vagy ujjlenyomat-azonosítás) használ, amikor az alkalmazást megnyitják, azonban, ha egy zsebtolvaj hozzáfér az eszközhöz, és megváltoztathatja a regisztrált ujjlenyomatot vagy képet. A Revolut továbblép ezen a területen új, fejlett arcfelismerő technológiájával. Ha aktiválva van, a Wealth Protection ellenőrzi a felhasználó személyazonosságát azon szelfiellenőrzésekkel, amelyeket az ügyfél a Revoluthoz való csatlakozáskor teljesített, jelentősen nehezítve a csalók számára a megtakarítási számlákról történő pénzátutalást. 2023-ban a Revolut több mint 475 millió angol font potenciális csalást akadályozott meg ügyfelei körében, a vállalat most ezzel a korszerű biztonsági funkcióval tovább fejleszti védelmi intézkedéseit.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek