Ezekben a boltokban spórolnak sokat a magyarok az élelmiszeren

bevasarlas cover

A határ menti szlovákiai településekre járnak a magyarok bevásárolni. A spórolós trükkök megosztása miatt már Facebook-csoport is alakult.

Magyar rendszámú autókkal tömött parkolók, telepakolt bevásárlókocsik: a határ menti településeken nagy előny, hogy szinte mindenki beszél is magyarul, így igazán könnyű Szlovákiában intézni a nagybevásárlást. A vásárlási turizmusban érintettek szerint a pénztárcánknak is megéri. 

Egyre nagyobb az érdeklődés a szlovák boltok termékei iránt, a praktikus információk megosztására nemrég egy Facebook-csoport is alakult. A külföldi bevásárlótúrák iránt az érdeklődés érezhetően óriási, egyre többen ingáznak a mindennapi betevő miatt. 

Népszerűek a szlovákiai diszkont boltok, egyre többen kelnek útra ott vásárolni
Népszerűek a szlovákiai diszkont boltok, egyre többen kelnek útra ott vásárolniINDEX

Szlovák boltokban vásárolnak a magyarok

A határ menti településeken élők között már régóta dívott, hogy Kauflandba vagy a Billába szaladnak át egy-egy nagyobb bevásárlást intézni, azonban egyre messzebbről is útra kelnek a magyarok, olyannyira megéri utazni a havi nagybevásárlásért. A megosztások szerint azok az üzletláncok is kedvezőbb áron kínálják a termékeiket, amelyeknek Magyarországon is van üzletük, többek között a Lidl is. 

A fent említett Facebook-csoportban böngészve hamar kiderül, hogy Szlovákia annyira felkapott lett a nagybevásárlásokat illetően, hogy most már a határtól akár száz vagy annál is több kilométerre lakók is kiutaznak vásárolni.

Ők nem azok, akik kirándulni mennek, és hazafelé bevásárolnak: tervezetten utaznak, figyelik az akciókat, és viszonylag rendszeresen útra kelnek azért, hogy élelmiszert és a napi fogyasztási cikkeket ott vegyék meg.

Szlovákia az olcsó sajtok és felvágottak országa?

Ha rákeresünk a helyi diszkont üzletek akciós katalógusára, hamar nyilvánvalóvá válik, miért is utaznak egyesek akár 100 kilométert azért, hogy aztán megtömött csomagtartóval hazaguruljanak, ugyanis a mostani akciók alapján 0,79 euróért (307 forint) már lehet 10 deka magas hústartalmú sonkát venni, a Billa katalógusban jelzett 300 forint közeli ár a töredéke a magyarnak. Edami sajtot jelenleg akciósan, ugyanekkora kiszerelésben ebben az üzletben például 0,65 euróért (252 forint) pakolhatunk a kosarunkba, de az élvezeti cikkek is olcsóbbak, másfél liter márkás kóláért például csak 1,09 eurót (424 forint) kell fizetni a Billában. A sütni való kacsacomb - magyar felirattal - kilója is csak 9,9 (3851 forint) euróba kerül. 

Sokan keresik a hazánkban ismeretlen, különleges ízű árukat, sőt: a mentes termékeket is, melyek szintén sokszor kedvezőbben és változatosabban megvásárolhatók a szlovák üzletekben. 

A szlovák törzsvásárlói kártyák és telefonos bolti applikációk beszerzése és telepítése sem bonyolult, igaz, utóbbiakat az ország területén kell telefonunkra installálnunk, azonban vásárlói kártyához akár a helyszínen, a pénztáraknál is hozzá lehet jutni magyar lakcímmel is. A vásárlás végösszegétől függően sok esetben levásárolható összeg kerül vissza a kis plasztiklapra, amit a legközelebbi fizetéskor összeghatártól függetlenül elkölthetünk.

A Facebook-csoport posztjai alapján úgy tűnik, hogy 50-60 ezer forintnyi vásárlásért már autóval is sokan elindulnak akár több mint száz kilométernyit, vannak - többek között e sorok írója is -, akik az országbérletet kihasználva akár tömegközlekedéssel is szívesen ruccannak át a szomszédban már a heti bevásárlásért is.  A környező települések helyi közlekedése például Komáromban és Esztergomban is percek alatt elérhetővé teszi a szlovák boltokat a bevásárlók számára. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek