Gyökeresen átalakul a SZÉP-kártya használati módja, sokan fognak örülni neki

GettyImages-1153619068

A digitalizáció a béren kívüli juttatásokat is elérte.

Az átalakuló fizetési szokások nem csak a bankkártyás fizetésekre vannak hatással. A K&H Bank már bevezette ügyfelei számára a SZÉP-kártya érintésmentes használatát, de a hírek szerint hamarosan a másik két, hazai bank kínálatában lévő pihenőkártya tulajdonosai is élhetnek a lehetőséggel. 

Három hazai banknál van lehetőségük SZÉP-kártyát nyitni azon ügyfeleknek, akik munkahelyük béren kívüli juttatásai közül ezt az opciót választották. A K&H Bank mind közül elsőként tette lehetővé saját, SZÉP-kártyával is rendelkező bankszámla-tulajdonosai számára, hogy digitálisan is fizethessenek kártyájukkal. 

Okossá válhat a SZÉP-kártya
Okossá válhat a SZÉP-kártyaSitthiphong / Getty Images Hungary

Okossá válhat a SZÉP-kártya

Az Economxen megjelent információk szerint hamarosan a másik két érintett bank is követi a példát. 

„Ma már a vásárlók részéről alapvető elvárás, hogy szeretnének mindent kényelmesen, gyorsan és biztonságosan intézni a mobiljukról” – nyilatkozta az Exonomx kérdésére válaszolva Árva András, a K&H lakossági szegmensért felelős marketing- és értékesítéstámogatás vezetője.

A lap megkérdezte a másik két, SZÉP-kártyát is kínáló bankot a kártya digitalizációjával kapcsolatban.

Az MBH Bankban jelenleg is vizsgálják a digitális SZÉP-kártya bevezetésének lehetőségét, felmérik az ügyfeleik igényeit is ezzel kapcsolatban. Az MKB-s SZÉP-kártyával rendelkező ügyfeleknek azonban már most is van lehetőségük arra, hogy hozzáférjenek a cafeteriajuttatásaikhoz szükséges alapvető funkciókhoz digitálisan. A bank appján keresztül tudják aktiválni vagy letiltani SZÉP-kártyájukat, megtekinthetik a számlaegyenlegüket, számlatörténetüket, és internetes előfizetést is indíthatnak onnan. 

Mi az a mobilfizetés?

A mobilfizetés során arra alkalmas mobiltelefonnal vagy okosórával fizethetünk, egyetlen érintéssel. A gyors és kényelmes módszerhez egyszerűen egy telefonra van szükségünk, melyet előzetesen összekötöttünk a bankkártyánkkal. A terminálokhoz ebben az esetben elég pusztán okoseszközünket hozzáérinteni azt követően, hogy jelkóddal igazoltuk a telefonon, hogy valóban fizetni szeretnénk. 

Az OTP Bank stratégiai elképzelései között szintén szerepel a kártya digitalizálása – osztották meg közleményükben, azonban kiemelték azt is, hogy az elfogadóhelyek számának növekedése ügyfeleik számára jelenleg az elsődleges, így elsősorban most a hálózat bővítésére koncentrálnak. 

Egy érintés elég lesz a fizetéshez

Ahhoz, hogy digitálisan használhassuk SZÉP-kártyánkat, nem elegendő az, ha a bank erre alkalmas kártyát bocsát ki, egyéb eszközök is szükségesek hozzá. Az okostelefonnak, amivel összekötnék, NFC funkcióval és iOS vagy Android operációs rendszerrel kell rendelkeznie. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek