Egymillió fölötti bér nyelvtudás nélkül: itthon csak 400 ezret keresnek a hentesek, Svájcba csábítják őket

GettyImages-121331610

Magyar dolgozókat egy svájci húsüzem, nyelvtudás nem is kell, elég a gyakorlat - a fizetés így is álomszerű.

A Pénzcentrum cikke szerint a kiutazási támogatás mellett étkezési támogatás és a munkába járás biztosítása is megoldott azok számára, akik élnének a lehetőséggel, sőt, segítenek svájci egészségbiztosítás intézése mellett a lakhatásban is. 

Azonnali kezdéssel és akár nyelvtudás nélkül is keres magyar henteseket és csontozókat egy svájci üzem: a végzettség nem nyom annyit a latban, mint a területen szerzett gyakorlat. 

Svájci színvonalú fizetéssel csábítják a magyar henteseket az országba
Svájci színvonalú fizetéssel csábítják a magyar henteseket az országbaMichael Prince / Getty Images Hungary

A hétfőtől péntekig végzendő munkáért bruttó 27 frankos órabért kínálnak, ennek nettója a teljes összeg 78 százaléka. Aki sikerrel pályázza meg a munkát, az főállásban havi 3440 frankot tehet zsebre. 

Ez nagyságrendileg 1,37 millió forintnak felel meg.

A lap azt is kiszámolta, hogy ez olyan életszínvonalat biztosít, mintha valaki itthon nettó 1,2 millió forintból élne. 

Ha ez az adat nem lenne önmagában elég beszédes, akkor azt is érdemes megjegyezni, hogy tavaly Magyarországon a húsfeldolgozók átlagosan 400 207 forintot kerestek bruttóban, és a jelenleg nyitott állásajánlatok is arról tanúskodnak, hogy még a legszerencsésebb esetben is csak félmilliós nettó bérre számíthat az, aki az országban helyezkedne el. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek