Változás lesz a repülőtéren, több fontos fejlesztés is elindul

GettyImages-624855697

Több milliárd forint értékű fejlesztés várható idén a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, könnyebb lesz a parkolás és a kiszállás is.

A 2-es Terminál közelében új, többszintes parkoló épül, ami 2000 jármű befogadására is képes, de további fejlesztések is várhatóak, adta hírül a Portfolio.

Egyszerűbb parkolás és gyorsabb kiszállás a repülőtéren

Idén új irodai tömb munkálatait is megkezdik, ami két szinten, mintegy 3000 négyzetméter összterületen fogadja a repülőtér partnercégeit, de növelik a beszállókapuk számát is, így az utasokat a jövőben 3 helyett 6 beszállókapuhoz is szállíthatják busszal.

A repülőtér fejlesztéseinek köszönhetően gyorsabb lesz a kiszállás és a poggyászok felvétele is
A repülőtér fejlesztéseinek köszönhetően gyorsabb lesz a kiszállás és a poggyászok felvétele isTwenty47studio / Getty Images Hungary

A bőröndök felvétele is megrövidül, ugyanis a korábban átadott körszalagok mellett két új, meghosszabbított körszalag is az utazóközönség rendelkezésére fog állni. Cserélik továbbá a 2A Terminál indulási csarnokának légkezelő rendszerét is, amelynek köszönhetően javulni fog a beltér levegőjének minősége.

Fejlesztések az 1-es Terminálnál is

A fejlesztések érintik a műemléki védelem alatt álló 1-es Terminált is. Itt részlegesen felújítják az épület homlokzatát, az üveg előtetőket és felülvilágítókat, de megújulnak az épület belső terei, vizesblokkjai is. Biztonságosabbá válik az 1-es Terminál területe, mert a B porta környéki kerítések, továbbá a Kisgépes Termináltól a 4-es útig terjedő kerítésszakasz felújításával új kamerarendszereket is üzembe helyeznek, és digitálissá válik a terminál felügyeleti rendszere.

Ahogy a Dívány korábban szemlézte, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér további komoly fejlesztések elé néz, amennyiben a kormány megállapodik a jelenlegi üzemeltetővel a reptér megvásárlásának részleteiben. Ezzel olyan régóta várt fejlesztések is meg fognak történni, mint a reptérre vezető gyorsforgalmi úthálózat fejlesztése vagy a gyorsvasúti hálózat kiépítése, a meglévő infrastruktúra fejlesztése. Ehhez azonban rengeteg forrásra van szükség, ami túllépi az állami kereteket, így főként a vasúti fejlesztést érintő beruházásokat piaci alapon kívánják megoldani.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek