Keserű meglepetésre számíthatnak a nyugdíjasok december végén

GettyImages-170024432

A nyugdíjak utalási rendjében jön változás.

A nyugdíjakat hónapról hónapra a 12-éhez legközelebb eső munkanapon folyósítja a Magyar Államkincstár, december azonban kivétel lesz ebből a szempontból. 

Az Index cikke szerint általában az indokolja az eltérő utalási napot, ha 12-e hétvégére esik, vagy valamilyen módon hozzányúlnak a nyugdíjhoz. Decemberben egyikről sincsen szó, hiszen 12-e kedd lesz, és a nyugdíjakat sem érinti most változás.

A nyugdíjutalás hamarabb jön, a pénz is gyorsabban fogy el
A nyugdíjutalás hamarabb jön, a pénz is gyorsabban fogy elVladimir Fedorov / Getty Images Hungary

Mindennek ellenére már negyedikén elkezdődik a folyósítás, aki bankszámlájára kapja az összeget, az hozzá is fér ahhoz jövő hétfőtől. 

A döntés hátterében valószínűleg a közelgő ünnepek állhatnak, így viszont a nyugdíjasok január 12-éig kell, hogy várjanak a következő utalásra. Ez az ünnepi költekezést is figyelembe véve rossz hír: december végére sokan tapasztalhatják, hogy nemcsak a pénztárcájuk üres, de még közel két hét van a következő juttatásig, így az év végi, illetve 2024-et indító napok finanszírozása feltehetően nehézkesebb lesz. 

Ez főként azoknak lesz rossz hír, akik kifejezetten kis nyugdíjból élnek meg: tavasszal a nyugdíjasok közel ötöde mondhatta el magáról, hogy 120 ezer forintnál kisebb összeget kap havonta. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra