Vagyonokat ér a magyarok régi kedvenc járműve: sokak garázsában ott parkol

GettyImages-1190954094

Sokan emlékeznek a NDK-s kétkerekű járművekre, melyek nagy népszerűségnek örvendtek Magyaroroszágon. Vannak, akik még mindig őrzik a régi darabot, ami már vagyonokat érhet.

Sokan rajonganak a retró tárgyakért, talán emiatt is vált az utóbbi években újra oly népszerűvé a Simson motor. Ráadásul nemcsak hazánkban vágyakoznak ismét erre a kétkerekűre, hanem Németországban is, ezért sokan érkeznek onnan, hogy felvásárolják az garázsban lapuló darabokat.

Népszerű lett a Simson

Néhány évvel ezelőtt még nem gondoltuk, hogy ma már akár milliós összeget is kifizetnek egy ilyen járgányért, így szerencsések azok, akik nem vitték az ócskavastelepre a régi, használaton kívüli motort. A Hellovidék annak járt utána, mi állhat a hatalmas Simson-kultusz mögött.

Vannak, akik megőrizték régi állapotában a motorkerékpárjukat
Vannak, akik megőrizték régi állapotában a motorkerékpárjukatjaniecbros / Getty Images Hungary

Tábori Ferenc, az újpesti Tábori Tuning tulajdonosa a lapnak elmondta, hogy most úgy veszik ezeket, mint a cukrot. Emiatt az utóbbi időben jelentősen emelkedett az áruk. Míg korábban pár tízezer forintba került egy ilyen ötven köbcentis járgány, mára egy kis szerencsével, akár több százezer forintot, vagy akár másfélmillió forintot is elkérhetnek érte.

Sokan specializálódnak a régi Simsonok felújítására

Többféle típust is gyártottak Simsonból, a legnépszerűbbnek az S51-es és az S53-as modell bizonyult. Teljesítményük közel azonos volt, a különbségek csak a felszereltségben mutatkoztak meg. A 2000-es évek elején a Simson megszűnt létezni, de a márka napjainkban szinte a másodvirágzását éli. A Magyarországra elsőként hivatalosan érkező darabokon nem volt index, kürt, csak csengő, és 45-50 km/órás sebességre voltak képesek.

Tábori Ferenc szerint a Simsonok könnyen szerelhetőek, és még mindig sok alkatrész van hozzájuk. Az S51-es modell olyannyira népszerűvé vált, hogy még Kubában is kapható volt.

Hazánkban is sok darab lehet még, amiért a gyűjtők szinte bármennyit képesek kiadni, ha az jó állapotban van. Mivel a növekvő kereslet megemelte az árakat, sokat kifejezetten erre az üzletre specializálódtak: megveszik, majd egy kis feljavítás után óriási haszonra tesznek szert.

Jelenleg az egyik népszerű portálon több olyan eladó Simson is van, melyek ára megközelíti a 2 millió forintot.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek