A mobilbank, a netbank és az online fizetés is órákon belül leáll a magyar nagybanknál

GettyImages-1365573495
Olvasási idő kb. 3 perc

Az OTP Bankot érinti a felsorolt szolgáltatások leállása, ma este 22 órától kell a net- és a mobilbank mellett a fizetések jóváhagyásában is fennakadásra számítani.

Az OTP Bank, Magyarország legnagyobb bankjának ügyfelei fejlesztési okok miatt számíthatnak arra, hogy ma este 22 órától holnap éjjel egy óráig nem tudják használni a következőket:

 • internet- és mobilbank
 • OTPdirekt
 • online termékigénylés (folyószámla, személyi kölcsön, áruhitel, értékpapírszámla)
 • eBIZ
 • Electra alkalmazás
 • SmartBróker alkalmazás
 • Vámpénztári alkalmazás
 • az OTP Bank által kibocsátott bankkártyákkal kezdeményezett internetes fizetések jóváhagyása.

Természetesen a megszokott ügymenettől való eltérésről ügyfeleiket jó előre tájékoztatták weboldalukon, így nem érheti meglepetés őket.

Ezen a hétvégén több pénzintézetnél is leállnak egyes szolgáltatások, például a mobilbank appok
Ezen a hétvégén több pénzintézetnél is leállnak egyes szolgáltatások, például a mobilbank appokOleg Breslavtsev / Getty Images Hungary

Érdekes egybeesés, hogy ugyanezt a két hétvégét másik két pénzintézet is tervezett karbantartással tölti el: az MBH, a második legnagyobb magyar pénzintézet mellett a K&H ügyfelei is hasonlókra számíthatnak.

A mobilbank máshol sem működik majd zavartalanul

Az MBH-nál ma 12:30-15:30 között az MBH Netbank (korábban Takarék), az MBH Bank App (korábban Takarék) és az MBH Direct Bank (korábban Takarék e-Bank) felületeken az értékpapír szolgáltatásban fennakadások várhatók. Vasárnap még több szolgáltatásban számíthatnak az ügyfelek akadozásra. Éjféltől hajnali négy óráig a következőkre kell számítani:

 • az MBH Netbank (korábban MKB), az MBH Bank App (korábban MKB), valamint az MBH Bank App 103-as banki azonosító profiljában a szolgáltatások nem lesznek elérhetőek. Ebben az időszakban átmeneti kieséseket tapasztalhat az online kártyás vásárlások jóváhagyása során (3DS)
 • az MBH Vállalati Netbank (korábban MKB), az MBH Direct Bank (korábban MKB) és az MBH Vállalati App szolgáltatások nem lesznek elérhetők
 • az MBH Info (korábban MKB Mobilbankár) szolgáltatás PUSH értesítési funkciója nem lesz elérhető
 • az MBH Netbank (korábban Takarék), az MBH Bank App (korábban Takarék) és az MBH Direct Bank (korábban Takarék e-Bank) szolgáltatás nem lesz elérhető, a bankkártyás műveletek során fennakadásokat tapasztalhat. Ebben az időszakban az azonnali fizetések indítása és fogadása nem lesz elérhető, a tranzakciók hibára futnak.

A K&H egy hosszabb leállást jelentett be, mely már tart, és csak holnap délben ér véget. A  banki informatikai rendszerek fejlesztése miatt nem lesznek elérhetők a bank elektronikus csatornái, azaz internetbankja és mobilapplikációja, valamint az azokon megtalálható pénzügyi, kiegészítő pénzügyi és befektetési szolgáltatások is szünetelnek. Ezenfelül az ATM-eknél sem lehet majd készpénzt befizetni számlára a K&H Bank honlapja szerint. Az azonnali átutalási megbízások indítása és a fizetési kérelem fogadása szünetelni fog, a bejövő azonnali átutalásokat visszautasítják, azokat a bankszünnapokat követően újra be kell nyújtani.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek