Káosz jöhet a vasúton: lezárnak egy pályaudvart, 40 vonalon módosul a menetrend

GettyImages-149363887

Nagy változásokat hoz a hétvége a MÁV-nál: nem csak a menetrend változik, a Déli pályaudvar sem indít és fogad vonatokat.

Mielőtt útnak indulsz, érdemes tájékozódnod.

Több mint negyven vasútvonal menetrendje változik meg vasárnaptól, amely a MÁV szerint még inkább alkalmazkodik a munkába és iskolába járási, valamint a hazautazási és átszállási szokásokhoz. A vasúttársaság közleménye szerint a módosítás a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Esztergom, a Győr-Veszprém, a Tatabánya-Oroszlány, a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely és a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vonal járatait érinti. 

Negyven vonal menetrendjét érinti a mostani változás
Negyven vonal menetrendjét érinti a mostani változásJozsef Soos / Getty Images Hungary

A menetrendi módosításon túl lesz még más változás is a MÁV-nál, amely ráadásul két hétvégét is érint. Április 6-án és 7-én, valamint egy hét múlva, 13-án és 14-én komplex karbantartási munkálatok miatt lezárják a Déli pályaudvart. Ezeken a hétvégéken a budai állomás nem indít és nem fogad vonatokat, ennek ellenére azonban a pénztárcsarnok megközelíthető marad. Hasznos tudni, hogy

a változás néhány péntek esti és hétfő hajnali vonatot is érint, emellett a Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld állomás között egész nap pótlóbuszok közlekednek, hajnaltól késő estig félóránként indulnak.

Mint írták, miután a helyszínen vasúti munkagépekkel és benzinmotoros kisgépekkel fognak dolgozni, a megszokottnál hangosabb lesz a környék, így a Márvány utca – Győri út – Avar utca – Hegyalja út – Mészáros utca – Győző utca által határolt területen élők türelmét és megértését kérik.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek