Gusztustalan lerakódások a csempén, bűzös lefolyó, beázás, kosz, mocsok fogadta a Nébih munkatársait egy debreceni éterem konyhájában. Több helyiségben rágcsálók és rovarok jelenlétére utaló nyomokat találtak. Nem működtek a kézmosók, és nem volt se kézfertőtlenítő, se megfelelő mosószer a létesítményben. Az épület műszaki állapota, illetve a hűtők műszaki és higiéniai állapota sem felelt meg az előírásoknak.
Tulajdonképpen minden helyiség rendezetlen, koszos és takarítatlan volt, ráadásul a raktárban még a villany sem működött. A fal, a plafon, a padozat több helyen sérült, a gépek, eszközök – köztük például a daráló, a bárd és az élező – sérültek és szennyezettek voltak.
A hűtött munkapultban együtt tárolták a tisztított, aprított zöldséget az olvadó, nyers hússal.
Mivel nem volt elég mosogató, a használt, szennyezett tányérok egyszerűen visszakerültek a konyha területére. Ráadásul találtak 66 kg nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési és fogyaszthatósági idejű élelmiszert is.
A kosz és a műszaki, higiéniai hiányosságok orvoslása után újranyithatott az étterem
A helyiség nem rendelkezett a jogszabályoknak megfelelő, kötelező HACCP kézikönyvvel, és nem működtetett nyomonkövetési rendszert sem. Sőt, a szakács nem rendelkezett érvényes egészségügyi könyvvel.
A Nébih a fentiek miatt az étterem működését azonnali hatállyal felfüggesztette, ám az egység a hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét. Bírságra és eljárásra természetesen számíthatnak.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés