Ezeknél a magyar autóknál tekerik vissza leggyakrabban a kilométerórát

GettyImages-1759810847

Még mindig népszerű csalás Magyarországon az autók kilométerórájának visszatekerése. Meglepő, hogy melyik típusoknál fordul elő leggyakrabban.

A modern autókban jóval könnyebb manipulálni a kilométerórát, mivel ezekben nincs szükség utólag felismerhető fizikai beavatkozásra. Így érthető, hogy a prémiummárkáknál a legyakoribb a kilométerórák visszaállítása, hiszen egy kevesebbet futott autót sokkal könnyebb eladni.

Ellenőrizzük az autó kilométeróráját

A szigorúbb ellenőrzések és adminisztráció miatt az elmúlt években átláthatóbbá vált a használtautó-piac, azonban a kilométerórák állítgatásáról sokan még mindig nem tudnak leszokni. Főként a német márkájú autóknál kell alaposan ellenőrizni a kilométeróra valós értékét – írta a carVertical kutatására alapozva a HVG.

Még mindig gyakori, hogy visszatekerik az autók kilométeróráját
Még mindig gyakori, hogy visszatekerik az autók kilométerórájátApriori1 / Getty Images Hungary

A carVertical autóipari adatszolgáltató cég immár negyedik alkalommal végzett kutatást Magyarországon arról, mely márkáknál tekerik vissza leginkább a kilométerórát.

Nem igazán gyakori autó hazánkban a listát vezető gépkocsi, viszont aki használt Porsche 911-est vásárol, az járjon utána alaposan az autó előéletének. Ennél a típusnál az ellenőrzött autók 12,05 százalékának volt visszatekerve a kilométerórája.

Ezt követi a Jeep Grand Cherokee, az Audi A8, az Opel Vectra és a Mercedes-Benz CLS-Class. Összességében az ellenőrzött autók 6,07 százalékánál tapasztaltak ilyen csalást, és átlagosan 74 000 kilométert tekernek vissza az órán.

A carVertical adatai alapján Magyarországon a húsz leggyakoribb kilométeróra-csalás az Audi, a Volkswagen, a Mercedes-Benz és az Opel négy-négy modelljét érinti.

A cég az adatbázisából összeszedte a legritkábban hamisított futásteljesítményű autókat is. Itt a Volkswagen Touran vezet, 5,13 százalékos aránnyal. Érdekesség, hogy a legtöbbször manipulált autók mellett a legritkábban tekert órájú járművek között is több drága modell van: az Audi A6 (5,34%), vagy a Mercedes-Benz S-Class (5,42%) és a Volkswagen Touareg (6,25%) is ide sorolható

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek