Újabb szakmai díjat kapott az Index Junior Prima díjas újságírója

IMG 3413f
Olvasási idő kb. 3 perc

Az Index közéletrovatának munkatársa, Holló Bettina a tavalyi Junior Prima díj után szerdán az Ébredések Alapítvány által kiosztott Antistigma-díjban részesült. Az újságírót a pszichés panaszokról, függőségekről szóló riportsorozata miatt ismerték el.

Második rangos szakmai elismerését nyerte el a napokban az Index fiatal közéleti újságírója. Holló Bettina az ELTE szervezésében megtartott 29. Közösségi Pszichiátriai, Addiktológiai és Mentálhigiénés Konferencián vehette át az Ébredések Alapítvány által létrehozott Antistigma-díjat. A kitüntetéssel azon újságírók, médiaszakemberek munkáját ismerik el, akik írásaikkal, munkájukkal a mentális zavarokkal élők megbélyegzése és diszkriminációja ellen küzdenek - osztotta meg az Index főszerkesztője.

Holló Bettina még tavaly októberben érdemelte ki a Junior Prima díjat ismeretterjesztés és média kategóriában. Az újságíró riportjai az anonim önsegítő csoportokról, szerencsejátékosokról, drogfüggőkről, alkoholistákról, munkaholistákról, szex- és szerelemfüggőkről, túlevőkről, valamint társ- és kapcsolatfüggőkről szólnak, a hazai sajtóban unikális megközelítésben nyújtanak betekintést mindennapjaikba.

Ismét díjazták Holló Bettina, az Index újságírójának munkáját
Ismét díjazták Holló Bettina, az Index újságírójának munkájátPapajcsik Péter / Index

Ismét díjazták az Index újságíróját

"Amikor 2022 nyarán elkezdett bennem formálódni, hogy szükség lenne egy olyan sorozatra, ahol érintettek történetein keresztül nyerünk bepillantást különböző mentális problémákba, erős kétségeim voltak afelől, egyáltalán egy háromrészes anyagot le tudok-e tenni az asztalra. Lesznek-e interjúalanyok, akik vállalják, hogy ekkora nyilvánosság előtt elmesélik életük legsötétebb időszakait? Ilyen kérdések fogalmazódtak meg bennem, a félelmeim azonban hamar elmúltak. Néhány rész után szárnyra kapott a koncepció, többen maguktól jelentkeztek, mert ily módon szerettek volna segíteni, üzenni sorstársaiknak, vagy épp edukálni a sokszor még ma is megbélyegző társadalmat. Antistigma-díjban most én részesültem, de ez az elismerés legalább annyira szól annak a csaknem tizenöt megszólalónak, akik nélkül aligha állhatnék itt" – mondta az Index munkatársa a díj átvételekor.

Szakterülete az egészségügy és az oktatás

Holló Bettina 2018-ban végzett a Budapesti Metropolitan Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán, integrált média szakirányon. Az egyetemen a tévézés és a rádiózás mellett a klasszikus újságírásba is belekóstolt. 2021 májusa óta erősíti az Index csapatát, ahol a szakterületévé vált az egészségügy és az oktatás, visszatérő témái között szerepel a hajléktalanság, a függőség és a bántalmazás is.

Bettinával interjút is készítettünk a Díványon - ha szeretnél közelebbről megismerkedni a személyével és a munkájával, itt elolvashatod.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek