Magyarokat is várnak akár 4500 eurós fizetéssel, a végzettség nem feltétel

GettyImages-477194814
Olvasási idő kb. 2 perc

Idősgondozás területén nagyon jó kereset mellett helyezkedhetnek el a munkavállalók Ausztriában, a magyarok számára is akad állás bőven.

Az alapszintű német nyelvtudás mellett némi tapasztalatot megkövetelnek azoktól, akik vállalnák a feladatot, viszont képzettségre nincsen szükség az idős- vagy beteggondozói állások egy részének betöltéséhez Ausztriában. Egyes helyeken még szállás és útiköltség-támogatás is jár a Pénzcentrum cikke szerint a munkavállalóknak.

Osztrák adatok szerin márciusban mintegy 124 158 magyar dolgozott az országban, ami elég magas adat, főleg ismerve azt a tényt, mely szerint Németországban 127 ezer honfitársunk vállal munkát. Nyugati szomszédunknál sok magyar helyezkedik el a szociális szférában, ahol Ausztriában is komoly a munkaerőhiány.

Jól fizet, ha Ausztriában vállalsz idősgondozást
Jól fizet, ha Ausztriában vállalsz idősgondozástMaskot / Getty Images Hungary

Ennyit kap, aki idősgondozást vállal Ausztriában

A kinti feltételek sokszor jobbak a magyaroknál is: rugalmas munkaidő mellett szabadságra is egyszerűbben tudnak menni a dolgozók, a szociális háló erősebb, de még juttatásokban is részesülhetnek.

Persze nagyon eltérő jellegű állásokat találhatnak azok a magyarok, akik Ausztriában vállalnak ilyen feladatot, ennek megfelelően a bérek terén is különbségek jelennek meg.

2000-4500 euró körüli havi fizetést kínáló lehetőségekre bukkantak a Pénzcentrum munkatársai, ez forintban kifejezve és nettósítva nagyságrendileg 750 ezer és 1 millió 380 ezer forint közti keresetet jelent. Átlagosan 959 793 forintért keresnek ebbe a szférába dolgozókat, ami nagyjából annyit ér kinn, mintha itthon 552 ezret kapnánk nettóban.

Magyarországon januárban a teljes munkaidőben, bejelentett állásban dolgozók nettó átlagkeresete 416 600 forint volt, tehát ezt bőven meghaladja az, amit Ausztriában e területen kereshetnek, viszont sok lemondással is jár ez a típusú munka.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek