Jön a brutális lehűlés: jéggel, esővel szinte új évszak kezdődik

GettyImages-535028560
Vermes Nikolett

A mai kánikula nem lesz túl tartós. Estére nagy változás várható, mutatjuk, hogy hol lesznek szórványos és erős esőzések.

A hétfői napfelkelte újabb forróságot hozott, de a nap végére lehűlés várható – méghozzá erőteljes széllökésekkel, zivatarral és jégesővel. 

Magas hőmérséklet-különbség 

A nappali órákban tomboló 31-36 fok közötti hőmérséklet bár megnehezíti a napot, a jó hír, hogy órákon belül lehűlés várható. Délután az ország legnagyobb részére napos, gyengén felhős, száraz időt jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat, késő délutántól, kora estétől pedig beáll a változás.

Erőteljes gomolyfelhő-képződés, záporok és zivatarok, nagyobb eséllyel északon, északnyugaton jelentkezhetnek, de heves zivatarok is előfordulhatnak.

Dunántúlon is erőteljesebb zápor prognosztizálható. Így a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fokról 22 és 29 fok közé eshet. 

Lehűlést hoz a nyári vihar
Lehűlést hoz a nyári viharGettyImages

Széllökések kísérik a lehűlést

A délután során viharos (>60-70 km/h) széllökések várhatók az ország túlnyomó részén. Az erős szélhez több helyen is társulhat felhőszakadás. A Meteorológiai Szolgálat szerint akár 4 cm csapadékra is lehet számítani. Míg éjszakára tovább csökken a hőmérséklet. Helyenként jégeső is kialakulhat. A zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg.

Kedden már csak az ország délkeleti részén lesz magasabb hőmérséklet

A hétfő késő délutáni, esti lehűlés ellenére kedden a délkeleti országrészen marad a nappali kánikula, de a többi területen már érzékelhető lesz a lehűlés. A hét további részében a szerdai jelentősebb csökkenést követően a hőmérséklet újbóli emelkedése lesz várható.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra