Kettészakad az ország: van, ahol havazni fog, máshol tavasz lesz

GettyImages-1339250633

Az ország nagy részén beborul, a sok eső mellett néhol még havazásra is számíthatunk, az ország másik felében viszont tavaszi időjárás várható.

A mai hajnali mátrai havazás után talán már meg sem lepődünk azon, hogy egy újabb, Magyarországot elérő ciklon országszerte kiadós csapadékot hoz a következő napokban. Esőre már ma estétől kell számítanunk, de ami azt illeti, csapadékfronton holnap sem feltétlenül lesz jobb a helyzet. 

Eső biztosan lesz, de havazás sem kizárt

A HungaroMet előrejelzése szerint eső, zápor az éjféli óráktól már előfordulhat a Dunántúl nyugati tájain, de a Kőszegi-hegységben nem kizárt havas eső, sőt havazás sem. A szél lengedezni fog, a hajnali óráktól viszont egyre több helyen megélénkül. Noha éjszaka jobbára 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet, az ország északkeleti részén ennél hidegebb is lehet, mi több,

néhol még gyenge fagyra is lehet számítani. 

Szeszélyes áprilisi időjárás

A holnapi időjárás is tartogat némi meglepetést, kezdve ott, hogy Magyarország legnagyobb részén szinte nem is fogjuk látni a napot. A Nyugat- és Északnyugat-Dunántúlon erősen felhős, borult marad az ég, ezeken a területeken eső is előfordulhat. Hazánk többi tája sem ússza meg a borút, főként délutántól egyre több helyen vastagszik meg a felhőzet.

A Tiszántúlon élők számára van remény a napsütésre, az előrejelzések szerint itt várható a legtöbb belőle.

Ugyanakkor késő délutántól ismét többfelé számíthatunk esőre, záporra, sőt néhol még dörgéssel kísért zivatarra is. A szél ismét erőre kap, helyenként meg is erősödik. Ami pedig a hőmérsékletet illeti, az ország egyik felében tavasz lesz, a másikban inkább őszi marad az időjárás: amíg a tartósan borongós Nyugat-Dunántúlon 10 fok környékén vagy akár még kicsivel az alatti értékeket is mutathat majd a hőmérő higanyszála, addig

a napsütötte, keleti, délkeleti határszéli tájakon akár 21 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

A meteorológiai előrejelzés szerint 48 óra alatt nagy területen kiadós, 10-15 milliméter vagy annál is több csapadék hullik majd, de az Északnyugat-Dunántúlon nem kizárt a 20 milliméter eső sem.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek