A netes fizetések leállnak, a mobil- és a netbankhoz sem férsz hozzá hamarosan

GettyImages-881604436
Olvasási idő kb. 2 perc

Fejlesztési okokból leáll a hétvégén az OTP Bank számos alapszolgáltatása, az online fizetéseket sem lehet majd egyes időszakokban engedélyezni.

Jól kell időzíteni az ügyintézést, mert az ország egyik legnagyobb bankjánál fejlesztések miatt számos szolgáltatás nem lesz elérhető szombat estétől, adta ki közleményét az OTP Bank.

A szünetelő online banki szolgáltatások miatt erre figyeljünk a hétvégén

Június 1-én 22:00 órától június 2-án hajnali 1:00 óráig fejlesztések miatt több szolgáltatás kiesésére kell számítani. A bank ügyfeleinek fontos tudnia, mire számítsanak június első hétvégéjén.  

Az bank legfontosabb online szolgáltatásai szünetelni fognak a hétvégén
Az bank legfontosabb online szolgáltatásai szünetelni fognak a hétvégénRgStudio / Getty Images Hungary

Nem lesz elérhető az OTP internet- és mobilbankja, az OTPdirekt, továbbá több online termékigénylés sem, például a folyószámla nyitása, személyi kölcsön, áruhitel, és értékpapírszámla igénylése. Szünetel a eBIZ, a bank számlázó rendszere is, amivel számlák kiállítását, befogadását intézhetjük. Több alkalmazás is elérhetetlenné válik, mint az Electra, a SmartBróker vagy a Vámpénztári alkalmazás is. Szünetelni fognak az OTP Bank által kibocsátott bankkártyákkal kezdeményezett internetes fizetések jóváhagyásai.

Fejlesztések a bakleállások mögött

Ahogy a Dívány korábban megírta, bár a banki leállások szükségesek, az ügyfeleket igen kellemetlenül érinthetik, mivel a magyarok nagy része már nem az ügyfélszolgálatokat személyesen felkeresve, hanem digitális formában intézi az ügyeit. Egy korábbi országos reprezentatív kutatása szerint a lakosság több mint 80 százaléka használja az elektronikus szolgáltatások valamelyik formáját.

A magyaroknak viszont általában pozitív a véleménye a hazai online ügyintézési platformokkal. Ezen belül is a bankok, illetve a távközlési és a közigazgatási szektor digitális ügyintézési lehetőségeivel a legelégedettebbek. Elmondható, hogy a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára mindennapossá vált az online ügyintézés.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek