Ha így fizetsz, még pénzt is kaphatsz érte, de egy dologra figyelni kell

D  FO20090924003
Olvasási idő kb. 3 perc

Akár tízezrek is visszajárnak egyes bankok új ügyfeleinek. Az ajándék pénzhez sok esetben elég, ha betartjuk a határidőket.

A betéti bankkártyák mellett egyre többen igényelnek hitelkártyát is, ez a pénzügyi konstrukció azonban nem való mindenkinek. Aki jól használja ezt a típusú kártyát, az  10-20 ezer forintos jóváírásban is részesülhet a Bank360 cikke szerint.

Azok járnak ebből a szempontból jól a hitelkártyával, akik pénzügyileg stabil helyzetben vannak, azaz mindent időre visszatörlesztenek. Sokan ugyanakkor éppen ezért nem igényelnek hitelkártyát: attól tartanak, hogy ha megcsúsznak a befizetésekkel, igencsak magas kamattal szembesülhetnek. Ez a félelem jogos: egyes pénzintézeteknél akár 50 százalékos is lehet a THM ebben az esetben. 

Még mindig kevés magyar fizet hitelkártyával, pedig van, akinek megérné
Még mindig kevés magyar fizet hitelkártyával, pedig van, akinek megérnéShutterstock

A hitelkártyát még mindig kevesen választják

Egyes bankoknál azonban a hitelkártyás vásárlásokra kedvezőbb, részletfizetéses konstrukció  is elérhető, a vásárlók beállíthatják a kereskedőnél, mennyi idő alatt szeretnék visszafizetni az elköltött pénzt. Ugyan a részletfizetésnek is magas a kamata, azonban valamennyivel alacsonyabb lehet az általános hitelkártya-kamatnál.

Magyarországon jelenleg 1,1 millió hitelkártya van forgalomban, 300 ezerrel kevesebb, mint 2017-ben.

A legrosszabbul azok a hitelre vásárlók járnak, akik csak a minimumot törlesztik vissza havi rendszerességgel - ez általában az elköltött összeg 5-10 százaléka, ilyen esetben a legmagasabb kamattal kell számolniuk. 

"Pedig a hitelkártya okosan használva nemcsak kamatmentes pénzhez juttatja a tulajdonosát, hanem még hasznot is termel számára. Főleg, ha hagyja versenyezni a bankokat, és figyeli az aktuális ajánlatokat, kedvezményeket. A bankok ugyanis egymásra licitálnak a hitelkártyás akcióikkal. Több hitelintézetnél most az új ügyfelek az élelmiszerboltokban történt költések után kapnak visszatérítést"  - tájékoztat a Bank360.

A költések után pénz jár vissza

Az OTP-nél és az Ersténél 10 százalékot - de maximum 10 ezer forintot - kaphatnak vissza, ha teljesítenek bizonyos feltételeket, a Raiffeisen Banknálnél kétszer is igénybe vehetik az új ügyfelek ugyanezt visszatérítést, azaz két hónap alatt 20 ezer forint jár nekik visszaAz MBH Banknál szintén 10 ezer forint a maximálisan visszatérített összeg a vásárlások után, de ehhez legalább tízszer kell vásárolni 50 ezer forint értékben, az esetek legalább felében mobilfizetéssel kell a tranzakciót intézni.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek