Jogsértéseket találtak a magyarországi banknál, ezt jelenti az ügyfelek számára

GettyImages-1327247780

Egy mindenre kiterjedő, részletes MNB-vizsgálat több jogsértést is talált, amelyek miatt összesen 53,5 millió forintra büntetett egy magyarországi kereskedelmi bankot.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a vállalatirányítás, a belső védelmi vonalak, a kockázatmenedzsment, a működési és hitelkockázatok kezelése, illetve az IT-biztonság terén is hiányosságokat észlelt a dél-koreai tulajdonú KDB Bank Zrt.-nél.

A hibák mielőbbi kijavításának szigorú utasítása mellett a pénzügyi felügyelet 53,5 millió forintos bírság megfizetésére is kötelezte a KDB Bankot.

Az MNB még 2020 áprilisában indított helyszíni ellenőrzéssel együtt járó átfogó vizsgálatot a KDB Bank Európa Zrt.-nél.

Az ellenőrzés során több jogsértést is feltártak a KDB Banknál
Az ellenőrzés során több jogsértést is feltártak a KDB Banknálmtcurado / Getty Images Hungary

A hitelintézet működését részletesen elemző áttekintés során számos, mielőbb orvoslásra szoruló problémára derült fény. Ráadásul, egyes hiányosságok és fejlesztésre váró területek egy részét már egy korábbi eljárás során is feltárták, de azok kijavítására az újabb vizsgálatig ennek ellenére sem került sor. A bírság kiszabásakor az MNB ugyanakkor figyelembe vette a KDB együttműködő hozzáállását és a korrekciók irányába már megtett lépéseket, valamint biztosítja a bank ügyfeleit, hogy a hibák nem veszélyeztették a bank működését, de azok mihamarabbi kijavítása nélkülözhetetlenné vált.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek