Így kereshetsz 700 ezer forintot gyakorlat nélkül

GettyImages-981040194

Még gyakorlat sem kell ahhoz, hogy nyugati szomszédunknál százezreknek megfelelő összeget keress euróban konyhai kisegítőként. Mutatjuk, mennyi fizetést kaphatnak azok, akik nyáron Ausztriába mennek a jól fizető állásért.

Bruttó 700 ezer forintnak megfelelő eurót is megkereshetnek Ausztriában a konyhai kisegítők, emellett még több juttatást és kedvezményt is kaphatnak. Mint azt a Pénzcentrum megírta, munkaerőből idén sincs elég az osztrák hotelekben, hirdetések tucatjaiban keresik ugyanis az éttermek, a szállodák és más vendéglátóipari egységek a konyhai kisegítőket – nem kis pénzért.

Ennyi pénz jár az ausztriai állásért

A lap négy vendéglátóhely bérajánlatát hasonlította össze, amely szerint 1500-2000 eurót, vagyis

legalább körülbelül 600 ezer, de akár 800 ezer forinthoz közelítő összegeket is meg lehet keresni.

Mint írták, van, ahol ezen felül a munkavállalók a munkahelytől mindössze egy perc sétára található lakást kapnak parkolóval, de jár nekik teljes ellátás még szabadnapokon is. Ezek mellett egyes helyeken ingyen használhatnak fitnesztermet, aki pedig hotelben helyezkedik el, annál előfordulhat, hogy a szállodában a rokonok is kedvezményt kapnak

Sok konyhai kisegítői állást hirdetnek az ausztriai hotelek
Sok konyhai kisegítői állást hirdetnek az ausztriai hotelekThomas Barwick / Getty Images Hungary

Noha még gyakorlat sem szükséges a munkához, egy dolgot minden munkavállalótól elvárnak, ami pedig nem más, mint a német nyelvtudás. A legjellemzőbb a B1-B2-es középhaladó és középszint elvárása, de van, ahol meg sem állnak a felsőfokú idegennyelv-ismeretig. 

Ilyen feladatok várnak a munkavállalókra

Régiótól és vendéglátóhelytől függetlenül a legtöbb helyen ugyanazok a feladatok várnak a leendő konyhai kisegítőkre. A munkájukhoz tartozik többek között a főzési alapanyagok elő-, és alapvető és egyszerűbb ételek elkészítése, valamint

a mosogatás, a felületek tisztítása, a konyha tisztán- és rendbentartása és az élelmiszerek megfelelő tárolása.

Ezek mellett fontos a táplálkozási és higiéniai irányelvek betartása is, ahogyan a szemét elszállítása is. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek