A főtt tojás pucolása sokak számára bosszantó feladat, hiszen a héj gyakran darabokban jön le, vagy a fehérje is leszakad vele együtt. Egy népszerű videóban azonban egy meglepően egyszerű megoldás terjed: ha a tojás alját főzés előtt óvatosan átszúrjuk egy rajzszeggel, a levegő bejut a héj alá, így a főzés során könnyebben leválik róla.
Csak egy rajszeg szükséges a tökéletes keménytojáshoz!
A módszer lényege, hogy a tojás tompább végén található egy kis légbuborék, amelyet a tűszúrással kieresztünk. Ezáltal a héj kevésbé tapad a tojásfehérjéhez, így a főzés után sokkal egyszerűbb eltávolítani azt. Ha nincs nálunk rajszeg, akár pár óvatos kanálütögetéssel is megtörhetjük a már megfőtt tojás héját, így megkönnyítve a pucolást. De a pohárban való összerázás drasztikusabb módszerére is sokan esküsznek.
Nézd meg a következő videót, és próbáld ki ezt a trükköt a következő reggelidnél!
Ha kíváncsi vagy rá, melyik összetevőtől lesz tökéletes a tükörtojás, figyelmedbe ajánljuk ezt a cikkünket is!

Egy egyszerű konyhai trükkel és egyetlen összetevővel tökéletes tükörtojást süthetünk.
Tovább olvasom
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés