Így válassz görögdinnyét: 8 tipp egy képen, hogy a legjobbat vidd haza!

Olvasási idő kb. 1 perc

Annak ellenére, hogy a tömegének több mint 90 százaléka víz, a fennmaradó 8-10 százalék az egyik legegészségesebb gyümölccsé teszi a görögdinnyét. Sok benne az A-, B1-, B6- és C-vitamin is.

Antioxidáns vegyületei a béta-karotin és a likopin, amelyek mennyisége a szobahőmérsékleten történő tárolással egyenes arányban nő. A béta-karotin védi a sejteket, a likopin pedig csökkenti a prosztatarák kialakulásának kockázatát, enyhíti az ízületi gyulladásos, reumatikus tüneteket. A görögdinnye fogyasztása hatékonyan előz meg egyes szívbetegségeket és az asztma tüneteit.

A görögdinnye amellett, hogy egészséges, finom is. Saláták, levesek, desszertek alapjaként is megállja a helyét, de talán nyersen fogyasztjuk a legszívesebben. És hogy mi kell ahhoz, hogy a legfinomabb dinnyét vidd haza a piacról? A Pantonia és a Phantom Patterns infografikájából kiderül.

kivalasztas-vizualisan.png
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek