Rejtett mikrofont találtak ebben a népszerű telefonban

DSC4461

Sokszor szólnak a hírek arról, vajon tényleg megfigyel vagy lehallgat-e bennünket a mobilunk. A most leleplezett titkos mikrofon esetében szintén felmerült ez a gyanú.

A Samsung Galaxy S24 Ultra készülékével kapcsolatban derült fény egy eddig rejtett alkatrészre. 

Az okostelefonok folyamatos, hihetetlen ütemű fejlesztése és a köztük való gyors váltás önmagában is megakadályozza azt, hogy minden funkciójukkal tisztában legyünk. Talán ez az oka annak, hogy egy rendkívül népszerű márka egyik modelljével kapcsolatban szárnyra kapott a hír, miszerint egy furcsa, titkos mikrofon van benne.

Jó oka van annak, hogy „titkos” mikrofon került a mobilba
Jó oka van annak, hogy „titkos” mikrofon került a mobilbaYagi Studio / Getty Images Hungary

Az X-en terjed a titkos mikrofon híre

Külföldi Samsung-felhasználók vették észre, hogy egy apró, rejtett mikrofon is van S24 Ultra készülékeikbe építve. Ráadásul az ultraszéles látószögű kamera mellett található apró kis eszközről a gyártó is szűkszavúan kommunikált a témát körüljáró Techradar szerint. 

Mint kiderült, nem ez a cég első készüléke, ami rendelkezik vele, és bizony nem a felhasználók lehallgatását szolgálja, hanem fontos funkciót lát el: a kamera működése közben segít optimalizálni a hangrögzítést. 

„A Samsung szerint az S24 Ultra csak két mikrofonnal rendelkezik; eggyel alul és eggyel felül. Valójában ez a mikrofon nem is igazán mikrofon, inkább úgy viselkedik, mint egy érzékelő” – írja a szaklap. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek