Telefonod megvédhet a veszélyes hívásoktól: így kapcsold be a funkciót

GettyImages-1349010551

Egyre több kéretlen, akár potenciálisan veszélyes hívást kapunk, a telefonunk egy funkciójával viszont kiszűrhetőek a spamgyanús hívások és telefonszámok.

Az Android operációs rendszer 2015-ben készített verziójától felfelé már elérhető a „spam elleni védelem” nevű funkció, ami akkor is képes azonosítani a hívó felet, ha az nincs benne a címlistánkban, írja a Femina.

Új funkció a spamhívások kiszűrésére

A spamszűrő az Android operációs rendszer 6.0 vagy ennél magasabb sorozatszámú verzióin alapértelmezett funkcióként érhető el. Ez a funkció akkor is felismeri a hívó felet, ha az nincs a névjegylistánkban, és figyelmeztet arra is, ha a bejövő hívás spamgyanús.

Egyre gyakrabban találkozhatunk spamhívásokkal, de védekezni ellenük szerencsére most egyszerűbb lesz
Egyre gyakrabban találkozhatunk spamhívásokkal, de védekezni ellenük szerencsére most egyszerűbb leszGeorgijevic / Getty Images Hungary

A szolgáltatás igénybevételéhez hozzá kell járulni bizonyos adatok a Google-lel való megosztásához (ami sok más alap alkalmazás esetében is így van), viszont a Google ettől még nem kap hozzáférést a névjegyzékünkben szereplő adatokhoz, így azok biztonságban maradnak.

A funkciót alig néhány egyszerű lépéssel beállíthatjuk az androidos telefonokon:

  1. Nyisd meg a Telefon alkalmazást.
  2. Koppints rá a További lehetőségek menüpontra, vagy a három pontra a képernyő jobb felső sarkán.
  3. Lépjü be a beállítások menübe.
  4. Ezt követően válasszd ki a „Hívóazonosító és spam” menüpontot.
  5. Ebben a menüpontban pedig be-, vagy kikapcsolhatod a „Hívó- és spamazonosító megtekintése” funkciót.

Ahogyan a Dívány korábban megírta, egyre kifinomultabb trükköket vetnek be a csalók. Például felhasználhatják telefonszámunkat mások hívására is, sőt akár pénzintézetek számával is kereshetnek minket. A szolgáltatók sok esetben tehetetlenek, ez azonban nem jelenti azt, hogy mi nem tudunk védekezni. Hogy megelőzzük a telefonszámunkkal való visszaéléseket, érdemes elolvasni ezt a cikket is a témában.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek