Miért van két kupakja a stift dezodoroknak?

GettyImages-1188167191

Te is kényelmetlenségként éled meg, hogy mindig le kell szedned a második kupakot is, hogy használhasd a dezodort? Most megtudhatod, miért kell vesződnöd vele.

Az olyan meleg, sötét és rosszul szellőző helyek, mint a hónalj, tökéletes táptalajt jelentenek a kellemetlen szagok kialakulásért felelős baktériumoknak. Ezért is születtek meg az izzadásgátló dezodorok, amelyek blokkolják a bőr felső rétegének pórusait és megakadályozzák a baktériumok kifejlődését, miközben többnyire kellemes illatot is nyújtanak. Az első ilyen terméket, az Everdry-t még 1903-ban dobták piacra, ám alumínium-klorid tartalma miatt ezzel még jócskán akadtak gondok: bőrirritációt okozott és foltot hagyott a ruhán. A modern izzadásgátlók már jóval kíméletesebben bánnak el az izzadsággal, így széles körben alkalmazzák őket. De miért kell hozzájuk külön egy külső és egy belső kupak? Máris kiderül!

Ezért van két kupakja a dezodoroknak

A belső kupak a gyártási technológia és a minőségbiztosítás szempontjából is fontos szerepet tölt be, tudta meg a Mental Floss Randi Meltontól, a Henkel szépségápolási termékekért felelős marketingigazgató-helyettesétől. „Az izzadásgátlókat alulról felfelé, vagyis fejjel lefelé, folyadékként töltik fel a gyártási folyamat során. Ez a folyadék gyorsan megszilárdul a belső kupakban, hogy megtartsa a kívánt kupolás alakot”, árulta el a szakember.

A kupolaforma azért kívánatos, mert jól illeszkedik a hónalj vonalához, ezért megkönnyíti a termék felvitelét, illetve elősegíti annak egyenletes eloszlatását a bőrön. Ez azonban még mindig nem szolgál kielégítő magyarázattal arra, hogy miért van szükség két kupakra. Melton szerint a másik ok az, hogy így nehezebb visszacsomagolni a terméket, ha valakinek kedve támadna kipróbálni a boltban. Miután ugyanis a dezodor krémes része ki lett tekerve, a kupakokat szinte lehetetlen ugyanúgy visszahelyezni rá, anélkül hogy ne maradjon nyilvánvaló nyoma.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra