Egyes vélemények szerint az alufólia egyik oldala jobb hővezető, vagy épp kevésbé biztonságos, mint a másik, de vannak, akik vitatkoznak ezzel, és azt állítják, hogy az égvilágon semmi különbség nincs közöttük. Vajon kinek van igaza? Utánajártunk.
Ezért más színű az alufólia két oldala
Mint kiderült, a háztartásban sokféle módon alkalmazható alufóliának a főzés szempontjából nincs jobb vagy rosszabb oldala, így mindkettővel ugyanolyan eredménnyel készítheted el az ételt. De akkor miért van egy fényes és egy matt fele? A Reynold's Kitchen fóliamárka szerint a különbség egy gyártási sajátosságból fakad.

Az alufóliát alumíniumból állítják elő, melyet megolvasztanak, majd lapokat formáznak belőle, és hengerek közé szorítva, hőt és nyomást alkalmazva préselik egyre vékonyabbra. Egy ponton azonban a fólia már olyan vékony, hogy könnyen elszakadhat, ezért dupla rétegben helyezik be a görgők közé.
Ahol a két fóliaréteg találkozik egymással, az lesz a matt oldal, a másik, hengerekkel érintkező oldal pedig a fényes.
Hogy mennyire biztonságos alufóliával sütni-főzni, az már egy másik kérdés! A témával alábbi cikkünkben részletesebben is foglalkoztunk.

Mentes Anyu szakácskönyvek
„A kevesebb több. A mentes jobb."
Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.
A könyvekbe most betekintést nyerhetsz.
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:
- Tartalomjegyzék
- Előszó
- Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
- + 1 recept is!
Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!
hirdetés