Mi a különbség az alufólia fényes és matt oldala között?

GettyImages-476600920

Az alufólia használata kapcsán rendszeresen felmerül a kérdés, hogy a mi a különbség a fényes és a matt oldala között.

Egyes vélemények szerint az alufólia egyik oldala jobb hővezető, vagy épp kevésbé biztonságos, mint a másik, de vannak, akik vitatkoznak ezzel, és azt állítják, hogy az égvilágon semmi különbség nincs közöttük. Vajon kinek van igaza? Utánajártunk.

Ezért más színű az alufólia két oldala

Mint kiderült, a háztartásban sokféle módon alkalmazható alufóliának a főzés szempontjából nincs jobb vagy rosszabb oldala, így mindkettővel ugyanolyan eredménnyel készítheted el az ételt. De akkor miért van egy fényes és egy matt fele? A Reynold's Kitchen fóliamárka szerint a különbség egy gyártási sajátosságból fakad.

Mindegy, hogy az alufóliának melyik oldalát használod
Mindegy, hogy az alufóliának melyik oldalát használodDetry26 / Getty Images Hungary

Az alufóliát alumíniumból állítják elő, melyet megolvasztanak, majd lapokat formáznak belőle, és hengerek közé szorítva, hőt és nyomást alkalmazva préselik egyre vékonyabbra. Egy ponton azonban a fólia már olyan vékony, hogy könnyen elszakadhat, ezért dupla rétegben helyezik be a görgők közé.

Ahol a két fóliaréteg találkozik egymással, az lesz a matt oldal, a másik, hengerekkel érintkező oldal pedig a fényes.

Hogy mennyire biztonságos alufóliával sütni-főzni, az már egy másik kérdés! A témával alábbi cikkünkben részletesebben is foglalkoztunk.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra