A gyümölcsleves doboz kis fülének rejtett funkciója, amiről te sem tudsz

A nagy dobozokon egyértelmű a helyzet: a fület levágva kiöntheted a gyümölcslevet. Na de mi a helyzet a kis kiszereléssel, amiből a mellékelt szívószállal szoktak inni a gyerekek? Újabb fontos kérdésre adunk választ, ami nélkül mi sem tudjuk, hogyan élhettünk idáig.

Az élet nagy kérdéseit firtató sorozatunkban hétköznapi tárgyak kevésbé ismert funkcióiról rántjuk le a leplet. Ebbe a körbe tartozik a kis méretű gyümölcsleves dobozok füle is, amiről a legtöbben nem is gondolnák, hogy egyáltalán használható valamire. Eredendően nem is erre szánták, de az internet népe ezt is megtanulta a saját javára fordítani. Máris mutatjuk, hogy miként!

Megóvhat a tócsáktól

A kis méretű doboz egyik legnagyobb hátránya – a műanyag szívószálon túl, amelyet bizonyos termékeknél szerencsére már könnyen lebomló papírváltozatok váltottak fel –, hogy amikor a gyerek erősen megmarkolja és/vagy ide-oda hurcolja, a gyümölcslé gejzírként törhet fel belőle, nemkívánatos tócsákat hagyva maga után. Itt jön a képbe a két fül, ami biztonságosabb, szárazabb érzéssé teszi az ital kinyerését a dobozból.

Bár a fülek eredetileg a gyártási technológia miatt kerültek a dobozra, egy internetes trükk rámutatott, hogy a megfelelő technikát alkalmazva a mindennapokban is hasznosak lehetnek. Ha ugyanis megtanítod a gyereknek, hogy a fenti képnek megfelelően a két fület hajtsa vízszintes helyzetbe, és azoknál fogva ragadja meg a dobozt, mielőtt iszik belőle, végérvényesen búcsút inthetsz az útját övező gyümölcslé-képződményeknek. Hát nem nagyszerű?!

Oszd meg másokkal is!
Mustra