A Wonder How To csapata négy különböző módszert próbált ki, hogy kiderüljön az eper frissen tartásának legtutibb módszere. Az eprek leöblítése minden esetben azonos ideig – fél percig – tartott, majd papírtörlővel szárazra törölték a szemeket. A dobozt is kibélelték papírtörlővel, a tetőt csak félig zárták rá, majd egy teljes hetet pihent a gyümölcs a hűtőben.
Hideg vizes öblítés
Ez a legegyszerűbb módszer az összes közül. Fél percig hideg víz alá tartották az epreket, azonban az így kezelt eprek lettek a legpuhábbak a hét végére.
Hideg vizes ecetfürdő
Keverj össze egy tálban egy rész ecetet és három rész vizet, majd áztasd bele az eperszemeket. A cél nem az ecetes uborka megreformálása, úgyhogy tényleg figyeljünk az időre. A hét végén is úgy néznek ki a szemek, mintha újak lennének, egy-két sötétebb folttól eltekintve. Hurrá!
Meleg vizes öblítés
Ha az első módszert felturbózzuk, és hideg helyett meleg vízzel öblítjük át a gyümölcsöt, egy héttel később is tökéletesen tartják a formájukat, igaz, egy kicsit megpuhultak. De ki hagyna ott egy tányér epret, csak azért, mert egy kicsit puhábbak lettek?
Forró vizes merülés
Ha az eperszemeket éppen csak gyöngyöző vízbe merítjük, majd egy hétre hűtőbe tesszük, kicsit puhák ugyan, de teljesen épek maradnak.
A legjobb módszer
Egy héttel később, legnagyobb meglepetésükre, az összes eper penészmentes maradt, ami nagy öröm azok számára, akiknél eddig pár nap után a kukában végezték a megmaradt szemek.
Ennek ellenére fontos kiemelni, hogy a leghatékonyabbnak a meleg és forró vizes, valamint az ecetes módszerek bizonyultak. A teszten ezek közül is az ecetes öblítés bizonyult a legjobbnak, az ecet magas savtartalma miatt ugyanis így több baktérium pusztult el, mint a meleg vizes megoldások esetében. A recept a friss eperhez pedig már megvan, próbáld ki te is valamelyiket!