Nem jön le a zsír a kezedről? Itt a tuti módszer!

Olvasási idő kb. 2 perc

Hiába mosod meg szappanos vízzel, zsíros marad a kezed? Egy apró változtatással látványos eredményt érhetsz el!

A hagyományos kézmosási technikát mindenki ismeri: bevizezed a kezed, alaposan beszappanozod, majd összedörzsölöd és leöblíted. Csakhogy, ha vastag zsírréteg vonja be a tenyered, ez nem fog beválni. A fordítottja viszont igen!

Először szappanozz

Próbáltad már sima vízzel lemosni az olívaolajat? Akkor tudnod kell, hogy mennyire reménytelen. Sőt, általában még az sem vezet eredményre, ha benedvesíted, majd alaposan bedörzsölöd a kezed folyékony szappannal – maximum többszöri nekifutásra. De ha változtatsz picit a képleten, már működik is. A Lifehacker azt javasolja, hogy először szappanozd be a kezed, majd csak utána öblítsd le. Így ugyanis már első nekifutásra le fog jönni a zsír.

Csak a végén vizezd be a kezed
Csak a végén vizezd be a kezedPeter Hoelstad 1-DS Mark III / Tork

A cukor is segít

A Real Simple szerint a zsíros szennyeződések ellen a cukor is beválik. Csak keverj el egy teáskanálnyi mennyiséget egy kevés vízzel, majd a szokott módon mosd meg vele a kezed. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire hatásos.

Egy pro tipp: ha a zsírhoz valamilyen makacs szennyeződés is párosul, a cukor mellett használj némi mosogatószert is.

És ha mégsem?

Az olyan nehézsúlyú anyagokkal szemben, mint a motorolaj vagy a kerékpárzsír, valami erősebb dologra lesz szükséged. Sokan például az Ultra Dermre esküsznek, bár vannak, akik szerint túlzottan is hatékony, mert nemcsak a zsírt számolja fel, hanem a hámréteg felső rétegeit is, ráadásul brutálisan szárítja a bőrt.

Ide kevés lesz a szappan
Ide kevés lesz a szappanAlina555 / Getty Images Hungary

Bármelyik terméket is választod, ugyanúgy érdemes eljárnod, mint a fenti olívaolajos példánál. Először a tisztítószert vidd fel, majd csak ezután tartsd a csap alá a kezed. Meglátod, a mocsoknak így esélye sem lesz!

A kézmosás a betegségmegelőzés szempontjából is fontos. Hogy mennyire, az kiderül alábbi cikkünkből:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek